Omvisning med Geir Goosen på siste utstillingsdag

Grafills hus Utstilling, Foredrag
Gå til innholdet

Søndag 25. februar er siste mulighet til å se den sterke plakatutstillingen "Å være menneske – En plakatutstilling om menneskeverd, likeverd og rettferd". I denne anledning vil utstiller Geir Goosen ha en omvisning i utstillingen. 

Utstillingen Å være menneske presenterer ulike sider ved menneskerettigheter gjennom visuell kommunikasjon. Arbeidene som vises beveger seg også utenfor det som oppfattes som tradisjonell plakatdesign. Infografikk, illustrasjon og grafiske dokumentarer og fortellinger er også en del av utstillingen, som er delt opp i flere prosjekter. Prosjektene vises ikke i sin fulle helhet, men utvalget representerer de i store trekk.

Utstillingen og omvisningen er en sjelden mulighet til å se et stort antall politiske plakater samlet, og fordype seg i illustratører og designeres rolle for menneskeverd, likeverd og rettferd. 

Utstillingsansvarlig
Geir Goosen er grafisk designer og førsteamanuensis i visuell kommunikasjon. Han startet eget designstudio Goosen Design i 1994, etter flere år som AD og designer i reklamebyråer i Bergen. Virksomheten har siden starten jobbet med visuelle grafiske profiler, utstillingsdesign og bokdesign. Oppdragsgivere har blant annet vært Norsk Folkemuseum, Universitetet i Bergen og Bryggen Museum og John Grieg Forlag og Selja Forlag. I tillegg har Goosen Design utført oppdrag for forskningssentre som NORCE, Christian Michelsen Research (CMR) og NSD. Som førsteamanuensis i visuell kommunikasjon har han hatt flere engasjement i undervisning og veiledning ved KMD(fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen) og tidligere KHiB, samt kurs- og sensoroppdrag ved Høgskulen i Volda. På 90-tallet var han valgt inn i Grafills hovedstyre og Fagutvalget, og senere i Fondsutvalget. I tillegg har han vært aktiv i lokallaget Grafill Bergen, også som leder.

Omvisningen er gratis, men du må melde deg på her.

Når
Søndag 25. februar
Klokka 13.00–14.00

Adresse
Grafill
Møllergata 39, 0179 Oslo

Les mer om utstillingen her.

Les magasinintervju med Geir Goosen om utstillingen her.