Bahia Shehab — Resistance and Memory

Grafills hus Foredrag
Gå til innholdet

Tirsdag 23. januar kommer Bahia Shehab til Grafills hus for å snakke om prosjektene og arbeidet sitt. Shehab er libanesisk/egyptisk designer, kunstner, historiker, lærer og aktivist og har gjort prosjekter som er knyttet til den arabiske våren, menneskerettigheter og demokrati.

Shehab kommer til Norge i sammenheng med utstillingen "Å være menneske – En plakatutstilling om menneskeverd, likeverd og rettferd" som vises i Grafills hus i perioden 18. januar til 25. februar. Hun vil videre ta turen til Stavanger og Bergen.  

In this talk, Bahia Shehab will discuss her street art practice, beginning with her work during the 2011 Egyptian revolution. She will also review the various murals she has painted in 20 cities celebrating the enduring legacy of the Palestinian poet of resistance, Mahmoud Darwish, a theme she has passionately pursued since 2016 and continues to engage with today.

Om Bahia Shehab
Bahia Shehab er en tverrfaglig kunstner, designer, politisk aktivist og historiker hvis arbeid fokuserer på samspillet og skjæringspunktet mellom moderne identitet og gammel kulturarv. Hennes fantasifulle kombinasjon av kalligrafi og islamsk kunsthistorie ga banebrytende, vakker, virkningsfull gatekunst under den arabiske våren og fortsetter å informere om arbeidet hennes som pedagog og designer.

Hun har alltid vært opptatt av identitet og bevaring av kulturarv, og undersøker kunsthistorie for å retolke moderne arabisk politikk, feministisk diskurs og sosiale spørsmål. Hennes kulturorienterte arbeid gjør henne i stand til å bruke historien som et middel til å bedre forstå nåtiden og finne løsninger for fremtiden.

Bahia mener at kunst kan brukes til sosial endring og har utforsket dette fenomenet gjennom en kunstnerpraksis som fokuserer på sosialt ladede temaer som den arabiske identiteten og kvinners rettigheter. Forskningen hennes er i stor grad opptatt av å forstå de arabiske bokstavene og har vært opptatt av arabisk kalligrafi i mye av arbeidet hennes. Arbeidene hennes har blitt vist på utstillinger over hele verden og hun har mottatt flere priser og anerkjennelse for sine arbeider.

Velkommen til foredrag, tirsdag 23. januar klokka 19.00. Dørene åpner 18.30.
Foredraget er gratis og åpent for alle, men du må melde deg på her.

Adresse
Grafill
Møllergata 39, 0179 Oslo