| Bergen 18:00 – 19:30
Bahia 1900x1080 kopi

Grafill Bergen: Talk with Bahia Shehab, "What Would You Die for?"

Onsdag 24. januar kommer Bahia Shehab til Bergen for å snakke om prosjektene og arbeidet sitt. Shehab er libanesisk/egyptisk designer, kunstner, historiker, lærer og aktivist og har gjort prosjekter som knyttet til den arabiske våren, menneskerettigheter og demokrati.

Bahia 1900x1080 kopi

Bahia Shehab er en tverrfaglig kunstner, designer, politisk aktivist der arbeidet fokuserer på samspillet og skjæringspunktet mellom moderne identitet og gammel kulturarv. Hennes rike fantasi for å kombinere kalligrafi og islamsk kunsthistorie er banebrytende, vakker, virkningsfull gatekunst under den arabiske våren og fortsetter å informere om arbeidet hennes som pedagog og designer. 

Hun har alltid vært opptatt av identitet og bevaring av kulturarv, og undersøker kunsthistorie for å retolke moderne arabisk politikk, feministisk diskurs og sosiale spørsmål. Hennes kulturorienterte arbeid gjør henne i stand til å bruke historien som et middel til å bedre forstå nåtiden og finne løsninger for fremtiden. 

Bahia mener at kunst kan brukes til sosiale endringer og har utforsket dette fenomenet gjennom en kunstnerpraksis som fokuserer på sosialt ladede temaer som den arabiske identiteten og kvinners rettigheter. 

Forskningen hennes er i stor grad opptatt av å forstå de arabiske bokstavene, og har vært opptatt av arabisk kalligrafi i mye av arbeidet hennes. Arbeidene hennes har blitt vist på utstillinger over hele verden og hun har mottatt flere priser og anerkjennelse for sine arbeid.

Bahia Shehab kommer til Norge i sammenheng med utstillingen "Å være menneske - En plakatutstilling om menneskeverd, likeverd og rettferd" som vises i Grafills hus i Oslo i perioden 18. januar til 25. februar. Videre fra Bergen vil hun ta turen til Stavanger.
Foredraget holdes på engelsk.
 
 
Pris: Doner et valgfritt beløp til NORWAC. VIPPS 126863
Ler mer om Norway: www.norwac.no
 
Velkommen til foredraget onsdag 24.01.24!

Onsdag, 24. januar 2024
kl 18.00-19.30
Part Bodega, Kong Oscars gate 23, Bergen