Cecilie O lansert i Japan


Cecilie Okada, illustratør og grafisk designer fra Sandefjord, er aktuell i Japan med dekorativ mønsterdesign på en rekke produkter med egen branding, Cecilie O.

I april ble et porselenssett lansert i Isetan som er et varehus på linje med Harrods, og det er nå til salgs i flere av Japans store varehus. Det ble produsert av Arco Store, en importør av skandinaviske merkevarer, og er en del av Scandinavian Pattern Collection sitt sortiment.

I tillegg ble en produktserie på ni ulike vesker og punger, to paraplyer og et forkle med grytelapper lansert i AEON butikker over hele landet. AEON driver gigantiske kjøpesentere hvor de også har egne butikker, og de er Asias største varehandelkonsern. Mønstrert er rettet mot japanske damer som liker kawaii/cute design, noe som er utbredt der til lands.

Cecilie flyttet til Japan i 2011 med familien sin. Hun har tidligere laget illustrasjoner og mønster til en produktserie for Pickles the Frog, en populær japansk karakterfigur som eies av Nakajima Corporation. Sammen med Japanske designere stilte hun også ut på Barcelona Design Museum (DHUB/ A-FAD).

Hjemme i Norge har hun illustrert flere bøker og drev Okada Design AS. Det var gjennom mønsterdesign til sengetøy for Høie at hun oppdaget dekorativ design som en spennende utfordring, og det passer bra i Japan hvor språket er en formidabel barriere mot både bokillustrasjon og grafisk design. Hun bor i Kobe hvor hun startet opp et kontorfellesskap som hun deler med tre andre utlendinger.