Best of Show

Best of Show i Visuelt 2018 tildeles Magnhild Winsnes for hennes debutbok ‘Hysj’. Prisen velges ut blant gullvinnerne i Visueltkonkurransen, og er et hedersbevis på arbeid i særklasse. 

Hysj Omslag

Bildeboken 'Hysj' #

Juryens kommentar:

Når var siste gangen du telte hvor mange sekunder du kan holde pusten under vann? Eller agnet en hyssing for å fange krabber? I et mediebilde fylt av kjapp retorikk er det forfriskende å komme over en hyllest til den usikre, skjøre perioden mellom barndom, ungdom og voksen fortalt gjennom tegneseriemediet. Omgivelsene er sett fra hovedpersonens perspektiv og vi blir minnet om et gyllent og mysteriefylt univers vi alle en gang har vært del av, men lukket døren til da vi trådte over ungdomstidens terskel. 

Utøveren utnytter alle aspektene av sekvensiell historiefortelling. Dette gjenspeiles i størrelse og avgrensing på hver tegning, fargevalg, kommunikasjon mellom karakterene og helhetlig grafisk oppsett. Årets vinner av Best of show-kategorien tilhører ikke dem som brøyter seg fram og roper høyest om vår oppmerksomhet. Denne grafiske romanen vitner om et stort fortellertalent som stillferdig berører både hjerte og tanke hos mottakeren. Fortellingens tittel er nok ment som en påminnelse til hovedpersonen om alle hemmeligheter som ikke skal snakkes høyt om. Men Hysj! kan også være en vennlig påminnelse om alt vi ikke får med oss mens vi sitter der med øreplugger i hodet, bøyd over vår lille lysende skjerm. 

Bildebok: Hysj
Illustrasjon og forfatter: Magnhild Winsnes
Forlag: Aschehoug forlag

Magnhild Winsnes (foto Nils Skogstrøm / Prosjektklubben)

Klikk for å se bildet "Magnhild Winsnes" i full størrelse

Magnhild Winsnes (foto Nils Skogstrøm / Prosjektklubben)