Tegneserier i nyhetene

Inntoget av kvinnelige serieskapere og tegneseriens gullalder er oppslag hos NRK om dagen, både på radio og TV.

NRK om kvinnelige serieskapere og tegneseriens gullalder.

NRK om kvinnelige serieskapere og tegneseriens gullalder.

Mandag kveld denne uken hadde Dagsrevyen et flott intervju med tegneserieskaper Linn Isabel Eielsen og redaktør Walter Wehus i Empirix. Wehus fortalte om hvordan den tidligere så mannsdominerte tegneseriebransjen de siste årene har hatt en boom av kvinnelige debutanter og at feltet nå nærmer seg en 50/50 fordeling mellom kvinnelige og mannlige tegneserieskapere. Linn ble intervjuet om sitt gjennomslag som serietegner og fortalte om hvordan hun bruker mediet til å fortelle historier og dele kunnskap i ruteform.

Se TV-innslaget her:
https://tv.nrk.no/se?v=NNFA191...

Tirsdag morgen ble Lene Renneflott intervjuet på P2 Kulturnytt. Tegneserier er i en gullalder, og det har aldri vært lånt så mange tegneseriebøker på bibliotekene, og aldri vært lest så mye tegneserier i Norge før, det bekrefter også bibliotekene NRK har snakket med. Det synes Lene som leder for Grafill, en organisasjon for tegneserieskapere, er helt fantastisk. Lene heier også på alle de kvinnelige tegneserieskaperne som gjør seg bemerket for tiden. Linn Isabel Eielsen var også her intervjuet og delte sine tanker om hvorfor tegneserier treffer så godt.

Se og hør radio-innslaget her:
https://tv.nrk.no/se?v=NNFA051...

Grafill jobber sammen med hele litteraturfeltet om å bevisstgjøre politikerne om viktigheten av visuell litteratur i forhold til både leselyst og lesesatsning. Men det krever at politikerne også må speile det i neste års budsjett. Det er kritisk å støtte opp om gullalderen som tegneserier er inne i. Blant annet trenger Kulturrådet økte midler for innkjøp av tegneserier til bibliotekene.

Les mer om vårt politiske arbeid for tegneserier her:
https://www.grafill.no/jus/pol...