Fifteen Years of Failure


LØRDAG 19. NOVEMBER KL. 18.00
TIL SØNDAG 11. DESEMBER 16.00

15Yoffailure

FIFTEEN YEARS OF FAILURE
by onezero & friends

For designbyrået onezero – basert i Porsgrunn – har det og tørre å feile vært en viktig grunnstein fra det ble startet i Oslo for 15 år siden. Da som et eksperimentelt designbyrå, som kun jobbet med «ukommersielle prosjekter»; i dag et byrå som jobber med kommersielle prosjekter og kjente merkenavn.

Med utgangspunkt i egne prosjekter og erfaringer, har onezero kuratert en utstilling om krysningspunktet mellom design og kunst, mellom offentlig kommersiell kommunikasjon og den personlig stemmen.

For designere og andre kreative kan noe som blir refusert eller modifisert – ofte til det ikke fins et snev av den originale tanken igjen, føre en inn i en ond sirkel. Denne kan utvikle seg til en destruktiv kraft som kan føre til at man ikke lenger tør å satse, at man holder igjen og heller satser på det trygge og forutsigbare. En problemstilling også mange ”refuserte” kunstnere kan kjenne seg igjen i.

Med denne utstillingen feirer onezero det å feile, det å gå skikkelig på trynet – for så å reise seg igjen, forsøke på nytt og satse videre.

onezero designbureau har blant annet laget designprofilen til Kunsthall Grenland – det famøse ”gift-krysset” – og arbeider også med mye av materiell knyttet til kunsthallens mange utstillinger og prosjekter. Utstillingen vil vise noen upubliserte prosjekter fra onezero, sammen med bidrag fra et knippe venner og kollegaer rundt om i verden.

Bidragsytere:
- Magnus Helgesen
- Nick Alexander
- Ole Christian Petterson
- Fredrik Melby
- Camille Boulestin
- Vincent Labas
- Anna Ducros
- Maj-Britt Johansen
- Loukman Ali
- Hermann Wolfram Kloeckner
- Arild Sannes
- Lars Midgaard
- Jon Pedersen
- Stig N. Andersen
- Kristian Grønevet