Earlynerd: Satiretegning - en undervurdert politisk kraft?

Møllergata 39 Earlynerd
Gå til innholdet

Vi må tørre å snakke om satiretegning, det er viktig for ytringfriheten! Erle Marie Sørheim og Christian Bloom kommer til oss onsdag 31. august for å samtale om satiretegningens politiske kraft og avistegnernes betydning i dagens medielandskap.

Hva er det med satiretegning som ‘slår’ så hardt og treffer så godt. Hvorfor bruker vi tegninger til å speile, analysere og kritisere samfunnet? Hvorfor er de så effektive? Hvor mye forskjell kan de egentlig få til? Er de ikke bare... tegninger? Hvorfor er satiretegning viktig i samfunnspolemikken? Den politiske kunnskap og formidlingsevne avistegnere må ha er sterkt undervurdert. Avistegning kan mange ganger formidle politiske budskap mer presist enn både tekst og foto. Hva skjer med vår tids avistegnere i redaksjonene?

Vi har invitert to dyktige og spennende personer som kan mye om temaet og som vil dele sine erfaringer og meninger.

Christian Hovden Bloom er illustratør, avistegner og tidligere graffitimaler. Har livnært seg som frilanser siden 1997, det siste tiåret hovedsakelig som avistegner. I fjor ga han ut boka «BLOOM 2016-2020», en samling av de beste tegningene hans fra VG Helg, som nylig vant Best of Show i Visuelt 2022. Han tegner for tiden fast for E24 og Vårt Land.

Erle Marie Sørheim er forfatter og litteraturkritiker i Aftenposten. Hennes siste bok er «Karikaturenes historie - Fra hulemalerier til Charlie Hebdo» som tar for seg avistegninger og satire. Hun var med å starte tegneserienettstedet Empirix og har sittet i Sproingpris-juryen.

Rykende fersk kaffe og deilig frokost vil bli servert fra kl 08.00.
Foredraget starter kl 08.30.

Arrangementet er åpent for alle.

Dato: Onsdag 31.08.2022
Tid: Dørene åpner 08.00, samtalen starter kl 08.30 til 09.30
Sted: Grafill i Møllergata 39, Oslo
Pris: Gratis for medlemmer / 150,- for ikke-medlemmer

Registrer deg, eller kjøp billetter her! grafill.hoopla.no/sales/147...

NB: Dette arrangementet vil ikke ble streamet.

Velkommen til Earlynerd hos oss!

Les også stort intervju med flere av våre satiretegnere