Earlynerd: Hvordan designer man et nabolagshotell?

Grafills Hus / Grafill TV Earlynerd
Gå til innholdet

Sommerro på Frogner i Oslo er et historisk byggverk, forvandlet til hotell, bad og kulturscene. Hvordan utvikler man et identitetssystem for et så komplekst hus? Designstudioet Bielke&Yang har løst oppgaven i samarbeid med illustratør Bendik Kaltenborn.

I høst åpnet dørene til gamle Oslo Lysverker. Sommerro er Petter Stordalens nye luksushotell med 242 rom og suiter, barer, spisesteder, treningssenter og kinosal. Det ikoniske Vestkantbadet restaureres også, og både fasade og interiørdetaljer er inntakt fra 1932.

Bielke&Yang fikk i oppdrag å lage et helhetlig identitetssystem for alle fysiske rom, trykksaker og digitale flater. Hvordan tar man fatt på en så stor oppgave, hvordan utnytter man fagets mange muligheter og hva er utfordringene? Hvilke valg ble tatt og hva ble valgt bort? Fulgte det med noen begrensninger i briefen, eller var det frie tøyler? Hvordan kom samarbeidet med illustratør Bendik Kaltenborn i stand og bakgrunnen for å gjøre illustrasjon til en så stor del av prosjektet? Var det noe som ikke gikk etter planene (alltid gøy å høre om det), og hvordan var samarbeidet med oppdragsgiver?

Morten Håvik og Aksel Overskott i Bielke&Yang har jobbet med prosjektet i flere år, og kommer til Earlynerd for å dele sine erfaringer fra et komplekst og lærerikt prosjekt. Aksel jobber som strategisk rådgiver i Bielke&Yang, og Morten som grafisk designer med spisskompetanse på identitetsdesign.

Earlynerd
Earlynerd er en arrangementsserie for deg som ønsker faglig påfyll før din travle arbeidsdag starter. Dette er et sted for nerdete diskusjoner, interessante foredrag, og sosialisering med bransjekollegaer, venner og andre kreative sjeler. Kom å få rykende fersk kaffe, deilig frokost, og lær noe nyttig før du tar fatt på arbeidsdagen.

Den Uformelle Kaffepraten
Ønsker du å fortsette samtalen med andre nerder? Hadde du flere spørsmål du ikke fikk spurt under QA runden? Etter den faglige delen er du velkommen opp i Arbeidsstua til en uformell kaffeprat.

Billett:
Fysisk deltakelse: Gratis for medlemmer i Grafill / Kroner 150,- for ikke-medlemmer (Utsolgt, men sett deg gjerne på venteliste)
Digital deltakelse: Gratis for medlemmer i Grafill / Kroner 50,- for ikke-medlemmer

Registrer deg / kjøp billett her: app.checkin.no/event/49208/...

Ikke medlem ennå? Du kan enkelt melde deg inn i Grafill og benytte deg av medlemsfordelene.

Velkommen til en faglig start på dagen!

Dato: Tirsdag 15 november 2022
Tid: Frokost og kaffe fra kl. 08.00, fagnerdingen starter kl. 08.30
Sted: Grafills Hus i Møllergata 39, Oslo

Les også: Magasin: Huset med det rare i

Her kan du se opptak av foredraget #

Spill video

Earlynerd: Hvordan designer man et nabolagshotell?

01:00:07