Montaag Design forenes med GHOST


Tidligere BMW-designer Per Ivar Selvaags California-baserte byrå, Montaag Design, forenes med designstudioet GHOST fra Stavanger. De to selskapene blir ett under navnet Montaag Design. Det nye byrået, med studio i Berkeley (California), Stavanger og Oslo, vil tilby multidisiplinære designløsninger, fundamentert i grundig design-research.

Montaag Design ble startet i 2013 av designeren Per Ivar Selvaag, fra Finnøy i utenfor Stavanger. Selvaag har tidligere jobbet som designer i BMW, Ford og senere som sjefsdesigner for Peugeot. Etter Peugeot etablerte han Montaag Design som i dag har 20 designere. Utover et allerede variert team av designere (grafisk-, interaksjons- og  industridesignere) inkluderer Montaag Design også et research-team med erfaring innen markedsføring, psykologi og forskning. Byråets kunder består av nye og etablerte selskaper innen en rekke bransjer – deriblant teknologi og robotteknikk, forbrukerelektronikk, bil- og maritim teknologi, og interiør og arkitektur.

Ghost Design består av ti personer, og er et multidispilnært designbyrå spesialsert på brukeropplevelser, merkevarebygging, grafisk- og industridesign. Ghost ble startet i 1998 av designeren Mats Henriksen. Under Henriksens ledelse har studioet levert designløsninger til et imponerende utvalg norske kunder på tvers av ulike bransjer.

"Det en blanding av spenning og ærefrykt å samarbeide med Per Ivar og teamet hans ", sier Henriksen. "Per Ivar har på kort tid utviklet Montaag til å bli et sterkt designbyrå som passer perfekt til Ghosts profil og ambisjoner. Jeg er sikker på at sammenslåingen med Montaag vil styrke vår posisjon som byrå, og gjør at bredden vi nå kan tilby vil utgjøre en betydelig fordel for kundene våre."

"Mats sitt team er bygget på skandinaviske designverdier, med en beundringsverdig merittliste og kundebase," sier Selvaag. "Med en fot i begge leire skal vi skape et byrå med en unik stemme. Dette er en stor mulighet. Jeg gleder meg til å kombinere kompetanse og felles innsikt for å tilby nåværende og framtidige kunder tjenester som virkelig vil ha stor verdi."