Modest lanserer ny nettside

Rune Døli startet Modest i 2012. Studioet jobber hovedsaklig med bøker for norske forlag og institusjoner. Nå har studioet lansert en ny nettside der utvalgte prosjekter fra syv års produksjon er presentert ved hjelp av fotograf Guri Dahls bilder.

01 Modest Web

– Når jeg begynte å jobbe med den nye nettsiden var et av hovedkriteriene at terskelen for å legge opp nye prosjekter skulle være lav. De foregående nettsidene jeg har laget har gradvis endt opp med å bli neglisjerte over tid, mest fordi løsningen har vært for tidkrevende å oppdatere. Det er noe jeg tror de fleste designere som har jobbet med en portfolio på nett kjenner seg igjen i, forteller Rune.

Fabrikken
– Jeg var på besøk i studioet til Guri Dahl, Fabrikken, på sommeren i 2018. Studioet ligger i en nedlagt tekstilfabrikk langs elven Tista i Halden. Guri har tilgang til et utrolig stort lokale, der enkelte rom har en takhøyde på 5–6 meter med enorme vinduer. Innredningen er som et loppemarked med de utroligste ting plassert, bokstavelig talt, overalt. Jeg og Guri har samarbeidet på en rekke prosjekter, så jeg tok mot til meg og spurte om hun kunne tenke seg å ta bilder til den nye nettsiden, noe hun heldigvis sa ja til. Det er klart at det er tidsbesparende for meg at Guri tar bildene, men det er også et poeng at hennes jobb skal være så enkel som mulig. Å sette opp et kliss likt studio hver gang man tar bilder kan være tidkrevende, dessuten synes jeg det fort kan bli kjedelig. Derfor tenkte jeg at det å bruke de ulike flatene i Fabrikken som bakgrunn ville kunne fungere.

Ikke lov å rydde – kun bilder med mobil
– For å effektivisere forsøkte vi å lage noen retningslinjer for fotograferingen. For det første var det ikke lov å rydde. For det andre var det kun lov å bruke mobiltelefon for å ta bildene. Og for det tredje var det kun lov å bruke naturlig lys. Tanken var god, men det ble for rigid. Vi modererte oss litt og kom frem til at det måtte være lov å rydde litt. Vi fant raskt ut at kameraet i mobiltelefonen rett og slett var for dårlig. Å kun bruke naturlig lys fungerer i fire av årets måneder, og jeg ville jo helst ha muligheten til å oppdatere siden hele året. Uansett så ble resultatet av å gi bøkene til Guri og plassere de i Fabrikken akkurat så bra og så variert som jeg hadde håpet.

Fokus på detaljer
– Guri har fått full frihet når hun har fotografert, men har selvsagt fått enkelte føringer med tanke på hvilke detaljer som burde avfotograferes. Det har vært viktig for meg å vise både detaljer og hele boken ettersom jeg tross alt bruker en del tid på alle aspekter ved hver bok.

Design av Modest (Rune Døli)
Foto av Guri Dahl
Utviklet av Hans-Christian Fjeldberg-Gustavson

modest.no