Veiledning

Her finner du en enkel veiledning for påmelding til Årets vakreste bøker. For hver bok som meldes på må du oppgi informasjon, laste opp minimum et bilde og betale. Du kan påbegynne en registrering og fullføre på et senere tidspunkt, men husk at det må gjøres innen fristen. Merk at det kun er de fullførte og betalte påmeldingene som vurderes av juryen.

Lag bruker / Logg inn #

Påmelding skal registreres via skjema på Min side, logg inn eller opprett ny bruker.

Velg innsendelse til Årets vakreste bøker og angi om det gjelder en bok utgitt i 2022 eller 2023, eller er et studentarbeid.

Merk at det ikke lenger er kategorier i Årets vakreste bøker, alle påmeldte bøker vurderes samlet.

Fyll ut skjema # #

I skjema skal du oppgi relevant informasjon om boken som meldes på. Du må lagre utkastet første gang, deretter vil endringer autolagres.

Oppgi hvem vi kan kontakte om innsendelsen.

Fyll inn en tittel på boken.

Last opp minimum ett hovedbilde som blir benyttet av Grafill i forbindelse med Årets vakreste bøker. Du kan lenger ned i skjema laste opp flere filer dersom det er ønskelig. Bilder må være jpg, gif eller png. 

Fyll inn en beskrivelse av bokens design. Juryen vurderer bokdesign ut ifra en helhetlig forståelse av samspillet mellom praktisk brukskvalitet, konseptuell løsning, estetisk uttrykk, og håndverksmessig, teknisk og materiell kvalitet. Vær kortfattet og presis.

Krediter personer som har bidratt på boken, og husk regelen om at bøkenes formgivere må være norske eller utenlandske utøvere med aktivt virke i Norge, eller norske utøvere bosatt utenfor Norge.

Oppgi også forlag/utgiver, trykkeri og ISBN-nummer.

Dersom det finnes relevante lenker for bokprosjektet, kan dette også oppgis.

For å fullføre innsendelsen må alle de obligatoriske feltene være fylt ut. Du må også bekrefte vilkårene for deltakelse.

Oversikt og betaling # #

Betaling skjer fra en oversiktsside som viser dine utkast og innsendelser. Her kan du velge å sende inn og betale for flere samtidig. Betaling skjer med kort eller faktura. Pris for påmelding er kroner 600,- per innsendelse, studenter betaler kroner 100,-

Vær oppmerksom på at utkast må være sendt inn for å bli vurdert, og at betalte bidrag ikke kan redigeres.

Påmeldingsfrist # #

Siste frist for påmelding er torsdag kveld 11. januar 2024 ved midnatt.

Bøker skal leveres til Grafill # #

Påmeldte bøker leveres/sendes til Grafill, Møllergata 39, 0179 Oslo, innen fredag 12. januar.