Veiledning

Her finner du en enkel veiledning for påmelding til Visueltkonkurransen. Du kan påbegynne en registrering og fullføre på et senere tidspunkt, men husk at det må gjøres innen fristen, mandag 6. februar ved midnatt. Merk at det kun er de fullførte og betalte bidragene som er med i konkurransen.

Lag bruker / Logg inn #

Påmelding skal registreres via skjema på Min side, logg inn eller opprett ny bruker.

Velg kategori #

Du kan sende inn arbeid i fire hovedkategorier: grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. Velg først hovedkategori, deretter underkategori.

NB: Det er ikke mulig å bytte kategori underveis, og anbefaler også at du har et tekstdokument du kan klippe og lime fra som en backup.

Fyll ut skjema #

I skjema skal du oppgi relevant informasjon om arbeidet som meldes på. Du må lagre utkastet første gang, deretter vil endringer autolagres.

Fyll inn en tittel og oppgi hva produktet er.

Beskrivelsene av prosjektet benytter juryen i sitt arbeid. Det er viktig å ha en god beskrivelse av intensjon, hensikt, målgruppe osv. Beskriv også hvordan prosjektet er løst, for eksempel med konsept, prosess, metode og valg av løsninger. Spesielle hensyn eller føringer i arbeidet kan også fylles inn. Vær kortfattet og presis.

Last opp ett hovedbilde som blir benyttet ved prisutdeling, vinnerarkivet på grafill.no, osv. Du kan også velge å laste opp flere filer (bilder, film, lyd) som viser det påmeldte arbeidet. Det er ingen begrensning for hvor mange filer du kan sende inn. Bilder må være JPG, GIF eller PNG, men du kan laste opp PDF i tillegg ved behov. (Hvis du opplever problemer med å laste opp GIF-filer, prøv video-format i stedet.) For digitale arbeider trenger juryen en video/casefilm som forklarer navigasjonen og hvordan du beveger deg i løsningen. Innsender må også påse at juryen får tilgang til testbrukere med brukernavn og passord.

Oppgi hva som sendes inn av fysisk materiell. Det er krav om å sende inn fysiske eksemplarer i kategoriene Plakat/Pakningsdesign/Rapporter, kataloger, brosjyrer/Bøker/Barnebøker/Emballasje. Send også inn fysiske eksemplarer dersom bidraget har kvaliteter ved seg som ikke lar seg gjengi på skjerm, som for eksempel folie, preg, trykkteknisk etc. Se adresse og frist nedenfor.

Relevante lenker må være aktive frem til og med prisutdelingsdagen. 

Krediter personer som har bidratt på prosjektet, og husk regelen om at det kreative i arbeidene må være utført av norske eller utenlandske utøvere med aktivt virke i Norge, eller norske utøvere bosatt utenfor Norge.

Angi om arbeidet også skal vurderes for miljøprisen Den grønne. Prosjektet trenger ikke nødvendigvis ha hatt miljøaspektet som del av leveransen, men så lenge man kan vise til hvordan arbeidet bidrar til det grønne skiftet, enten med et konkret produkt, i løsningsvalg eller med endring, er det nok til å bli med i vurderingen.

For å fullføre innsendelsen må alle de obligatoriske feltene være fylt ut. Du må også bekrefte vilkårene for deltakelse.

Oversikt og betaling #

Betaling skjer fra en oversiktsside som viser dine utkast og innsendelser. Her kan du velge å sende inn og betale for flere samtidig. Betaling skjer med kort eller faktura. Pris for påmelding er kroner 660,- per innsendelse, studenter betaler kroner 100,-

Vær oppmerksom på at utkast må være sendt inn for å bli vurdert, og at betalte bidrag ikke kan redigeres.

Påmeldingsfrist #

Siste frist for påmelding til konkurransen er mandag 6. februar 2023 ved midnatt.

Fysiske innsendelser #

Fysiske innsendelser skal merkes med bidragets ID-nummer og sendes eller leveres til Grafill, Møllergata 39, 0179 Oslo i løpet av uke 6.

Kontakt oss #

Vi hjelper deg gjerne hvis du trenger support i forbindelse med påmeldingen, ta kontakt med:
Benedicte Ebbesen Paulsen, benedicte@grafill.no, +47 982 57 701
Katinka Lund Bergskaug, katinka@grafill.no, +47 900 18 312