| Sentralen 11:00 – 15:30
Kollage Fagdag 2021

Fagdag om skrift i bokproduksjon

Vi inviterer til fagdag på Sentralen i forbindelse med prisutdeling for Årets vakreste Bøker. Tema er skrift sett i forhold til bokproduksjon, og passer for både utgivere og lesere av bøker. Du kan delta fysisk eller digitalt.

Kollage Fagdag 2021

Hvordan kan skrift forbedre eller forringe leseopplevelsen? Hvordan velger en designer hvilken font hen skal bruke til akkurat denne boka? Og hvordan jobber man når man skal lage en helt ny skrifttype?

Ved å belyse ulike tematikker relatert til bruk og utforming av skrift ønsker vi med denne fagdagen å løfte frem viktigheten av skrift som ett av flere virkemidler designeren benytter seg av i arbeidet med å utforme boka. Fagdagen henvender seg til alle involverte aktører som er medvirkende til utgivelsen av bøker, de som skal vurdere bøkene, og ikke minst alle de som skal lese bøkene i mange år fremover. En større forståelse av hvilke prosesser som ligger bak utformingen av en bok – og ikke minst hvordan teksten blir satt – vil gagne alle som jobber med og er glad i bøker.

Foredragsholdere inkluderer den internasjonalt anerkjente designeren Sonya Dyakova, som blant annet har utformet en rekke bøker for Phaidon Press. Rune Døli, en av få norske designere som jobber utelukkende med utforming av bøker, samtaler med skriftdesigner Stefan Ellmer. Flere navn kommer!

Fagdagen er et samarbeid mellom Grafill og Leser søker bok som jobber for at alle, uansett leseferdighet, skal få tilgang på gode skjønnlitterære leseopplevelser.

Billetter
Grafill-medlemmer kr. 100,- / stream kr. 0,-
Ikke-medlemmer kr. 450,- / stream kr. 250,-
Studenter kr. 0,- / stream kr. 0,-

Tid: Onsdag 27. oktober kl. 11-15.30
Sted: Marmorsalen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Stream: Lenken sendes til påmeldte dagen før

Se hele fagdag-programmet

Kjøp billett til fagdag og stream her

Les mer om Årets vakreste Bøker