| Sentralen 11:00 – 15:30

Fagdag om skrift i bokproduksjon

Vi inviterer til fagdag i forbindelse med prisutdeling for Årets vakreste Bøker 2021. Tema for årets fagdag er skrift sett i forhold til bokproduksjon.

Foto: Nils Skogstrøm

Hvordan kan skrift forbedre eller forringe leseopplevelsen? Hvordan velger en designer hvilken font hen skal bruke til akkurat denne boka? Og hvordan jobber man når man skal lage en helt ny skrifttype?

Ved å belyse ulike tematikker relatert til bruk og utforming av skrift ønsker vi med denne fagdagen å løfte frem viktigheten av skrift som ett av flere virkemidler designeren benytter seg av i arbeidet med å utforme boka. Fagdagen henvender seg til alle involverte aktører som er medvirkende til utgivelsen av bøker, de som skal vurdere bøkene, og ikke minst alle de som skal lese bøkene i mange år fremover. En større forståelse av hvilke prosesser som ligger bak utformingen av en bok – og ikke minst hvordan teksten blir satt – vil gagne alle som jobber med og er glad i bøker.

Foredragsholdere inkluderer den internasjonalt anerkjente designeren Sonya Dyakova, som blant annet har utformet en rekke bøker for Phaidon Press. Rune Døli, en av få norske designere som jobber utelukkende med utforming av bøker, samtaler med skriftdesigner Stefan Ellmer. Flere navn kommer!

Fagdagen er et samarbeid mellom Grafill og Leser søker bok som jobber for at alle, uansett leseferdighet, skal få tilgang på gode skjønnlitterære leseopplevelser.

Sted: Marmorsalen på Sentralen
Tid: Onsdag 27. oktober kl. 11-15.30

Sett av datoen, påmelding åpner i begynnelsen av september.