IxDA-prisen


I samarbeid med IxDA Oslo har Grafill i 2015 opprettet IxDA prisen for å hedre fremragende interaksjonsdesign hvor brukeropplevelse står i fokus. IxDA prisen 2015 gikk til Svein Haakon Lia, Kjell Reenskaug, Baptiste Ringot, Camille Dorival i Bleed for App for NRK TV.

App for NRK TV #

Tvers gjennom solid håndverk. Optimalisering av allerede eksisterende tjenester får ikke alltid like mye oppmerksomhet, men i en digital hverdag hvor man forventer å ha all verdens tilbud tilgjengelig har NRK videreforedlet en applikasjon som enkelt kan beskrives som best i klassen. I konkurranse med store, internasjonale aktører leverer rikskringkasteren godt gjennomtenkt funksjonalitet kombinert med solid informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign som tilgjengeliggjør et rikt innholdsunivers på en intuitiv og lettfattelig måte - uavhengig av plattform.

En uovertruffen brukeropplevelse konkurrentene foreløpig må se langt etter. Juryen er imponert at NRK tør levere en så god App som går rett i strupen på både kanalparadigmen og lisensmodellen. Kudos!

Kreativ leder: Svein Haakon Lia
Interaksjonsdesign: Kjell Reenskaug
Design: Baptiste Ringot, Camille Dorival og Svein Haakon Lia
Firma: Bleed

Andre bidragsytere: Anne Zanussi / NRK, Live Grønvold / NRK
Ensi Mofassar / Bouvet og Lars Kristian Flem / Bekk
Utvikler: Thomas Halvorsen / NRK, Ola Nordbryn / NRK, Thomas Aaeng / NRK
Thomas Pettersen / Mesan, Diya Jbara / Systek/Teleplan og Anders Linden / Netlight

Oppdragsgiver: NRK
Produkt: App for NRK TV

Spill video

IxDA prisen Visuelt 2015 - App for NRK TV

01:03