Best of Show


I 2012 delte Grafill for først gang ut en Best-of-Show pris. Nå i 2015 ble den delt ut for andre gang. Prisen hedrer det beste av det beste og er valgt ut blant gullvinnerne i konkurransen. Prisen gikk til Bjørn Gunnar Staal og Scandinavian Design Group for den interaktive installasjonen ”Breaking the Surface”.

Breaking the Surface #

Dette er en eksepsjonell interaktiv opplevelse som utvider oppfattelsen av hva digital design er. Juryen er utrolig imponert over nivået på utførelsen, og den kunstneriske kvaliteten. Breaking the Surface føles organisk og utforskende, nesten menneskelig, til tross for at den er et svært komplekst teknisk objekt presentert i en industriell kontekst.

På en intelligent og subtil måte oversettes Lundins logo til et tredimensjonalt levende objekt som forsterker merkevaren, og samtidig skiller seg ut som et fantastisk kunststykke. 

Gjennom et sterkt konsept og en imponerende teknisk utførelse tar prosjektet Breaking The Surface designbransjen i en ny og spennende retning. Her forenes merkevarebygging, kunst, arkitektur, teknologi og interaktiv historiefortelling i en fascinerende installasjon som på brilliant vis formidler Lundins merkevare. 

Prosjektet holder internasjonal høy standard og er et banebrytende stykke arbeid ved å vise at fremragende visuell kommunikasjon ikke lenger er bundet til tradisjonelle medier som trykk- eller skjermflater. Et svært relevant og fremtidsorientert prosjekt.

Konseptutvikling: Bjørn Gunnar Staal
Art direction: Bjørn Gunnar Staal og Roar Sager
Design: Roar Sager
Backendutvikling: Bjørn Gunnar Staal
Firma: Scandinavian Design Group
Strategisk rådgiver: Hilde Sommerstad og Frida Larsson
Prosjektleder: Linn Syversen og Frida Larsson
Robotingeniør: James A. Fox / Abida
Arkitekt: Johnathon Little / KONTUR / Ctrl+n
Designingeniør: Liam Wolley / Pivot Produktdesign
Rådgivende ingeniør: Intek Engineering

Oppdragsgiver: Lundin Norway
Produkt: Interaktiv installasjon ”Breaking the Surface”

Spill video

Gull Visuelt 2015 - Interaktiv installasjon Breaking the Surface

01:37