21. mai 1991 slår Norske Grafiske Designere (tidligere Norske Yrkestegnere) seg sammen med Norsk Illustratørforbund. Resultatet blir dannelsen av Norske Illustratører og Grafiske designere (NIGD), som senere får navnet Grafill. Carl Tørris Christensen utnevnes til Grafills første styreleder, og Hans Petter Fuglerud blir organisasjonens første daglige leder.

I forbindelse med Grafills 25 års jubileum i 2016 ble det utarbeidet en liten historisk katalog, se høydepunkter, begivenheter og milepæler i Grafills historie – år for år - i bildene nedenfor.

Slik som med all historie, krysser Grafills lange (og ikke rette) tidslinje langt mer enn det vi har klart å flette inn i publikasjonen. Så mye har skjedd, både i og rundt organisasjonen siden 1991. Det vi presenterer i jubileumskatalogen er derfor et historisk utvalg, og ikke en oppsummering av historien. Les også intervjuene i katalogen med Bernard Blatch, Aslak Gurholt Rønsen, Ida Lund Bjørnsen, Ashley Booth, Ted Matthews, Pia Wall, Arild Midthun, Carl Tørris Christensen, Svein Haakon Lia, Jeppe Grüner og Magnus Helgesen.