Norsk kjempefanzine kjøpt av franske kunstsamlere


Det norske tegneseriekollektivet Dongery hadde i helgen utstillingsåpning i Paris i forbindelse med Fanzines! Festival. En fanzine er et selvpublisert blad, ofte rimelig trykket og distribuert i et lite opplag. Dongerys kjempefanzine er 140 cm høy, håndsydd og eksisterer kun i ett eksemplar. En privat samler kjøpte fanzinen til sin private kunstsamling for et større beløp.

Utstillingen har Eva Joly som tema, og består foruten kjempefanzinen av trykk og originaler tegnet av de 6 Dongerymedlemmene. Det ble også foretatt en offentlig lansering av Dongerys 1456 siders samlebok og en fransk utgave av Bendik Kaltenborns "Serier som vil deg vel" utgitt på det prestisjefulle forlaget Atrabile. Åpningen var godt besøkt av entusiastiske franskmenn. Dongerys seks medlemmer var tilstede. Paris-turen var avsparket for Dongerys verdenslanseringsturné som videre innebefatter bl.a. New York, Angouleme og Toronto.

Utstillingen og lanseringsfestene er et samarbeid mellom Dongery, No Comprendo Press, Fanzines! Festival, galleriet/bokhandlen Le Pied de Biche og den Norske ambassaden i Paris.