Grafill Bergen: Todagerskurs i bokbinding (22.-23.10)


Tegningen, trykket og fotografiet har ikke alltid vært presentert i kvadratmeter store format i de store museene. De papirbaserte mediene har også andre mer intime, taktile muligheter for presentasjon. Boken og mappen er organiseringsformer for bilde og tekst med lange tradisjoner, men også med et spennende potensiale for samtidige kunst- og designuttrykk.

Bokbinding

Hovedhensikten med dette 2 dagers kurset er å gi deltagerne en grunnleggende kjennskap til enkle bindingsmetoder for bøker. En summarisk introduksjon til bokens og papirets historie blir gitt innledningsvis, og vi ser på noen eksempler på bøker. Hovedvekten blir imidlertid lagt på å lære elementær teknikk. Etter disse dagene skal deltagerne kunne binde/bygge en klassisk bok med utgangspunkt i lett tilgjengelig verktøy og eget materiale.

Deltagerne trenger ingen spesiell forkunnskap, men det er en fordel at kursdeltagerne har noen forestillinger om hva de vil bruke disse teknikkene til; alt fra av unike objekter eller mindre opplagsproduksjon eller innbinding av bokdummy.

Kurset vil ha alt nødvendig materiale inkludert:

Bokpapir (130 gr. syrenøytralt ubestrøket papir)
3 mm bokpapp
Utvalg av forsatspapir
Utvalg av boktrekk i tekstilmateriale
Lim og klister
Deltagerne tar med egen linjal og (tapet)kniv og de som har gjerne et falsebein.

INSTRUKTØRER: Rita Marhaug & Imi Maufe
STED: Trykkeriet, Fjøsangerveien 70 A
TID: lørdag og søndag kl 10.00-16.00
PRIS: 800 kr for VISP / GRAFILL medlemmer. 2000 kr for ikke-medlemmer
BINDENDE PÅMELDING: send epost til contact@trykkerietbergen.no