Fra TV-aksjonen til Grafill: Kari Bucher ny daglig leder


Kari Bucher er ansatt som ny daglig leder i Grafill. De siste årene har hun ledet NRKs årlige TV-aksjon, også den nylig gjennomførte TV-aksjonen Regnskogfondet. Bucher har lang erfaring fra design- og kommunikasjonsbransjen, og har vært med på utviklingen av store merkevarer som Tine, Stabburet, Arcus og Jotun.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og til å styrke Grafills posisjon som en sentral og  tydelig samfunnsaktør. Design og visuell kommunikasjon er viktige verktøy i en bransje i rask utvikling og endring. Jeg har tidligere vært mange år i bransjen, og gleder meg til å komme tilbake til et miljø jeg har stor respekt for, sier Kari Bucher.

– Grafills utøvere leverer produkter og tjenester på et høyt nivå og bidrar til verdiskaping i hele det visuelle Norge. Som TV-aksjonsleder gjennom flere år er Grafills nye daglige leder, Kari Bucher, vant til å lede store prosjekter og få folk til å samhandle for å nå felles mål. Vi er svært glade for å ønske Kari velkommen til å befeste og utvikle Grafills posisjon i fremtiden, sier styreleder i Grafill, Randi Hobøl.

Kari Bucher (53) kommer fra NRKs årlige TV-aksjon, hvor hun de siste fem årene har ledet prosjektene til de humanitære organisasjonene som har fått tildelt TV-aksjonen. Tidligere i år ble hun tildelt prisen «årets fundraiser» på Fundraisingsdagen 2015 i regi av Norges Innsamlingsråd. Bucher kommer fra design- og kommunikasjonsbransjen, blant annet har hun ti år i Anisdahl/Christensen og Christensen/Lund, og flere år som freelance konsulent og prosjektleder i kommunikasjonsbransjen. Kari har innehatt styreverv for Markedsføringsforeningen og Norges Markedsforbund, og sin bakgrunn har hun fra IFM og BI.

Kari begynner i stillingen januar 2016.

Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design og illustrasjon. Organisasjonen er landsdekkende og har 1350 medlemmer. Grafill holder til i Rosenkrantz gate i Oslo, et utstillingsrom og samlingssted for bransjen. Grafill står bak konkurransen og designfestivalen Visuelt og kåringen av Årets vakreste Bøker. Organisasjonen ble opprettet i 1991.


For mer informasjon, kontakt:
Kari Bucher, 932 17 291, kari@rainforest.no,
Randi Hobøl, styreleder Grafill, 909 95 135, randi.hobol@nkh.no
 

(Foto Jon Skille Amundsen)