Fra arbeidskollektiv til illustrasjonsbyrå med agent


Illustratørene har fått en agent inn i lokalene. Cathrine Louise Finstad skal representere Illustratørene og være kontaktperson for kunder og samarbeidspartnere som trenger illustrasjon. 

Finstad er selv utdannet illustratør og har lang erfaring med prosjektstyring fra egne illustrasjon- og kunstprosjekter. Mest kjent er NORSKE HEMMELIGHETER, som på syvende året presenterer nordmenns hemmeligheter i illustrert drakt på nettet. I tillegg er hun engasjert i faget og har blant annet verv i Grafill og European Illustrators Forum.

- Det er nesten som å komme til dekka bord. Her finnes det kompetanse, historie og variasjon. Når alle gjør det de er best på er vi garantert gode resultater. Jeg synes det er spennende og flott å se at Illustratørene utvikler seg. Jeg har trukket vinnerloddet som får representere en så dyktig gjeng, sier Finstad.

Illustratørene ble etablert i 1987, og er den eldste og største sammenslutningen av sitt slag i Norge. Med nye nettsider og ny logo er også definisjonen av Illustratørene endret fra arbeidskollektiv til byrå. Med dette ønsker Illustratørene å sende et signal om at lokalene i Grensen 9a ikke bare er arbeidspulter for selvstendige illustratører, men en samlet gruppe som nyter godt av hverandres ferdigheter, erfaring og faglig samarbeid.

- Vi har nylig hatt et vellykket prosjekt for Tøyenløftet i Oslo der vi har gjort hele prosessen fra workshop hos kunden til levering av profildesign. Styrken ved å jobbe sammen er noe vi ser er et stort fortrinn, sier Trude Tjensvold.

Om utviklingen sier Trond Bredesen at det er verktøyene og arbeidsdagen som har endret seg mest. - Tidligere var vi avhengige av tjenester utenfor huset, som setterier, reprokameraer, skanninger og avfotografering. Nå kan det meste gjøres av én person på macen. Alt måtte leveres fysisk frem til faxen kom, mimrer han humoristisk.

Bredesen har vært med siden oppstarten av Illustratørene og er godt kjent for de fleste som arbeider med pakningsdesign. Hans illustrasjoner har prydet alt fra melkeprodukter, kjøttpålegg, ølflasker til persillerot. - Vi er heldige nå som illustrasjon er in. Uttrykkene skifter med hva som er moderne, men som med alt annet er det de beste og de allsidige som overlever. Det er en spennende bransje!

Dette er  Illustratørene:
Elisabeth Moseng
Hilde Hodnefjeld
Inger Sandved Anfinsen
Ingunn Dybendal
Marius Pålerud
Trond Bredesen
Trude Tjensvold