En åndsverklov vi kan leve med

Familie- og kulturkomiteen på Stortinget avleverte i går sin innstilling til ny åndsverklov. Grafill setter pris på at komiteen har tatt seg tid til å lytte til våre innspill, og at de har kommet med en velbegrunnet innstilling. 

Markering på Kunstnernes Hus (foto Cathrine Louise Finstad)

Markering på Kunstnernes Hus (foto Cathrine Louise Finstad)

Grafill har naturlig nok ikke fått innfridd alle våre ønsker. Med de tidvis steile frontene som har vært underveis i saken, må vi likevel kunne si at innstillingen samlet sett er balansert og ivaretar både Grafills medlemmers interesser og hensyn til produsenter, kunder og forbrukere på en god måte. Det var derfor god grunn til at markeringen på Kunstnernes Hus i går ble en fest, og ikke en protest. 

– For et land vi bor i! Det at flere av partiene i Familie- og kulturkomiteen faktisk kom til Kunstnernes Hus for å fortelle om prosessen med egne ord og være med på festen viser demokrati i praksis. Selv om det har vært en berg-og-dal bane for alle som jobber for opphavernes rettigheter, så er opplevelsen i det store og det hele at de folkevalgte ønsker å lytte til oss, sier daglig leder i Grafill, Lene Renneflott. – Det har også vært lærerikt og ekstremt motiverende å stå skulder ved skulder med de andre kunstnerorganisasjonene i innspurten med kampanjen om Åndsverkloven - årets viktigste bok. Nå blir den faktisk trykket med både loven og fotnotene til våre medlemmer. For et samleobjekt og minne det blir fra da vi kjempet om ny åndsverklov for første gang siden 1961!

Stortinget stemmer endelig over loven 15. mai 2018. Grafill håper et samlet Storting stemmer i samsvar med Familie- og kulturkomiteens flertall. Da kan vi gå inn i sommerferien med en åndsverklov som legger bedre til rette for gode levekår for våre medlemmer og vekst i kulturnæringene.

Les innstillingen her 

Bestill spesialutgaven av åndsverkloven her

Komitémedlem Geir Jørgen Bekkevold (KrF) takker for et godt samarbeid med organisasjonene

Klikk for å se bildet "Img 9581" i full størrelse

Komitémedlem Geir Jørgen Bekkevold (KrF) takker for et godt samarbeid med organisasjonene

Lene Renneflott er fornøyd med resultatet av komiteens arbeid

Klikk for å se bildet "Img 9571" i full størrelse

Lene Renneflott er fornøyd med resultatet av komiteens arbeid