Prosjektet startet med et ønske om å skape mer fysisk aktivetet i Oslos gater. – Bordtennis ble valgt av flere grunner, forteller Torgeir Stige.

– Sporten krever lite utstyr og det er enkelt å lære å spille. Mange sporter i dag er veldig dyre å drive på med og ikke alle har muligheten til å investere det som trengs for å kunne delta. Sånn sett er bordtennis en veldig inkluderende sport. En annen fin ting med spillet er muligheten man har til å avansere og bli bedre, både teknisk og strategisk. Enkelt å lære, vanskelig å mestre. Spillet krever også veldig liten fysisk plass i byen. Den perfekte urbane aktivitet egentlig.

– Bordtennis er jo ikke en ny aktivitet i bybildet, men med prosjektet, som Grafill støttet, ville jeg designe et bord som hadde mer spennende estetiske kvaliteter enn de grå betongbordene man vanligvis ser i parker og skolegårder. Målet var å skape oppmerksomhet rundt spillet og samtidig tilføre et estetisk objekt til et byrom som trengte det. Å finne den rette plassen til bordet var derfor en viktig del av prosjektet. Jeg ønsket et sted som mange mennesker hadde tilgang til og ville bruke, men også et sted som hadde behov for en opprusting. Heldigvis var Bymiljøetaten i Oslo veldig hjelpsomme og interessert i prosjektet, og sammen fant vi et egnet sted.

– Samarbeidet med Bymiljøetaten var veldig lærerikt for meg. Mine mange ideer om hvordan bordet kunne formes og produseres traff virkeligheten når ord som «vedlikehold» og «drift» blandet seg med den kreative prosessen. Først var det vanskelig å forkaste ulike design som man hadde blitt glad i, men i etterkant tror jeg faktisk de stramme rammene fra kommunen gjorde designet bedre. Jeg ble tvunget til å få form og funksjon til å fungere bedre sammen.

– Jeg vil anbefale alle som har en god ide eller et ønske om å utvikle seg faglig til å søke stipend hos Grafill. Stipendet gav meg en unik mulighet til å utforske og lære mer om design.

Bordet er plassert i en park rett ved Dælenenga idrettspark på Grunerløkka i Oslo.

Les mer om Grafills stipendordning