| Serieteket
Therese Kristiansen har fått Grafillstipend for utstilling på Serieteket.

Liv og Røre! - en Grafill stipendutstilling på Serieteket

Therese Kristiansen er en freelance illustratør som liker å jobbe både digitalt og på papir. Nå stiller hun ut arbeider på Serieteket.

Therese Kristiansen har fått Grafillstipend for utstilling på Serieteket.

Therese Kristiansen har fått Grafillstipend for utstilling på Serieteket.

Grafill lyser ut ulike typer stipend, og Deichman Grünerløkka/Serieteket-stipendet er et av flere utstillingsstipend. Hensikten er å vise mangfoldet av arbeider innen tegneserie og illustrasjon i lokalene til Deichman Grünerløkka og Serieteket, som huser landets eneste fagavdeling for tegneserier.

Therese Kristiansen har mottat Grafillstipend, og torsdag 14. oktober åpner hun utstillingen "Liv og røre"! på Serieteket.

Utstillingen består av to deler; Den ene delen er skøyeraktige dyr som er i full gang med hobbyer og aktiviteter, og den andre delen er stemningsfulle illustrasjoner fra ulike deler av Oslo.

Therese Kristiansen om utstillingen:
De fargerike illustrasjonene av dyr er barnevennlige illustrasjoner som er ment å muntre opp og sette farge på hverdagen. Du vil møte eksotiske dyr som blant annet maursluker, tapir, wombat, løve og gibbonape i disse illustrasjonene. Jeg har siden barndommen vært fascinert av både levende dyr og tegneseriefigurer. Og oppdaget tidlig hvordan jeg kunne sitte å smile til en frokostblanding hvis det var et gøyalt dyr på pakningen, eller hvordan er trist dag brått ble hyggeligere hvis jeg tegnet en morsom figur på et ark som smilte eller blunket til meg, for å ikke glemme hvor gøy det var når figurene man har et nært forhold til dukket opp på tv! Dyr i både bøker, tegneseriehefter og kosedyr blir som ekstra venner som man blir glad i og har mye glede av. Den litt mørkere delen av utstillingen viser noen av Oslos mange ansikter. Oslo er en by av kontraster – neonlys som møter mørke, kollektivtransport, arkitektur, historikk, ulike skjebner, gleder og sorger, felleskap og ensomhet. Tomme gater fascinerer meg og plutselig er det noe som rører seg; et menneske, en rotte, katt, fugl, en bil eller et lys som blinker. Årstider som kommer og går.

Velkommen til utstillingsåpning, Introduksjon av Therese Kristiansen, og musikalsk innslag med Christiane Rønnevig som synger sanger og spiller ukulele. Utstillingen vises frem til 11. november.

Tid: torsdag 14. oktober kl. 19.00.
Adresse: Deichman Grünerløkka, Schous plass 10, 0552 Oslo

Facebook-event

Søknadsfrist for Grafills Serieteket-stipend er 22. oktober 2021