| Drøbak
013 Aitiph5 W3

Gilles & Cecilie stiller ut på Avistegnernes hus

Gilles & Cecilie inntar Avistegnernes hus med Flag Your Ideas, en utstilling om hverdagsaktivisme og protestgrafikk.

013 Aitiph5 W3

Flag Your Ideas er en utstilling som utforsker hverdagsaktivisme og hvordan vi kan bidra til at flere er med på å flagge for hjertesaker i hverdagen. For mange er hodene fulle av spørsmål som bidrar til handlingslammelse, og man lurer på hvordan man kan vi bidra til å gjøre verden litt bedre. Til utstillingen har designduoen Gilles & Cecilie blant annet designet et sjal som raskt kan dobles som banner om anledningen skulle by seg, samt installasjonen Pick Your Fight, som skal hjelpe publikum til å plukke de viktigste kampsakene i hverdagen.

– Tema som menneskerettigheter og ytringsfrihet blir en større og viktigere del av livene våre jo eldre vi blir. Vi ønsker å ta opp store og vanskelige tema på en enkel og nær måte, og å gjøre engasjement tilgjengelig for folk flest, sier Cecilie Maurud Barstad.

Om Gilles & Cecilie
Cecilie Maurud Barstad fra Norge og Gilles Jourdan fra Frankrike møttes under studiene ved Central Saint Martins School of Art and Design i London, og grunnla eget studio i 2006. Paret er ikke fremmed for store hjertesaker, så i tillegg til kampanjer for Adobe, KLP, Norwegian, RenaultLe Monde, Paul Smith og Munch Brygge, har de bl.a laget en 21 meter høy fasade for Røde Kors i Oslo, tegnet og animert filmer for Amnesty International, designet Unicef Worldwide kampanje for å hjelpe flyktningbarn fra Syria, og samarbeidet med We Oslo om en illustrert plakatkampanje til for Kors på Halsen hjelpetelefon for barn.

Utstillingsåpning lørdag 16. oktober kl 12.00 ved Iselin Shumba.

Avistegnernes hus, Lindtruppbakken 1, 1440 Drøbak
16. oktober–14. november 2021 kl. 12.00 – 16.0

Les mer om utstillingen