| Møllergata
Robin Nyhetsak 3000X2000Px 2

Conversation Pit - 300 unike platecovere

Robin Snasen Rengård aka Snasen har nettopp sluppet sitt tredje album; "Conversation Pit" og stiller i den forbindelse ut det som ikke bare ble ett, men flere hundre håndtegnede covere.

Robin Nyhetsak 3000X2000Px 2

En Conversation Pit (samtalegrop) er en nedsenket del i stuer på 60- og 70-tallet hvor arkitektens tanke var å lage et område hvor man kunne slappe av og ha gode samtaler. I dag foregår samtalene i sosiale medier og ordet har fått en annen (negativ) betydning.

Et platecover er som regel en bestilling fra et plateselskap eller artist som ønsker å visualisere musikken etter at den er ferdig. Med Conversation Pit ble prosessen snudd på hodet og dratt ut i det ekstreme; bestiller og utøver er en og samme person, og det tradisjonelle ønsket om ett bærende cover endte dermed opp med å bli til 300 unike håndtegnede motiver (med to strøk av Pisco tusjer), utviklet i samme tidsrom som selve musikken ble til.

Illustrasjonene er helt frie assosiasjoner uten hierarki, et sentralt motiv eller baktanke, og selve prosessen ble i seg selv en måte å slippe unna endeløs scrolling og annen prokrastinering under pandemien. Motiver av trær, uteliggere, blomster, skilt, kropper, kjønnsorganer, instrumenter, verktøy, hoder, interiør, eksteriør, hatter, planeter, stjerner, biler, kjøttbein, piler, sopp, dråper, bokstaver, tall, spøkelser, kniver, sirkler, trekanter, høygafler og mange andre udefinerte former flyter rundt i sitt eget univers uten mål eller mening annet enn drodlende eskapisme. De er tegnet i leiligheter, hus, studioer, skog, på rasteplasser og i sofaen med et mål om å gi lytteren noe unikt og personlig.

Hos Grafill kan du se ca halvparten av de 300 coverne, alle er til salgs (inkludert LP) til spesialpris 300,-.

Om utstiller
Robin Snasen Rengård (f.1979) er illustratør, grafisk designer og musiker fra Mo i Rana, som bor og jobber i Oslo. Som illustratør er han tilknyttet byHands og har i en årrekke jobbet som grafisk designer for store og små kunder. Som musiker har Robin utgitt tre EPér, to album, et utall remixer, gjør oppdrag for dataspill, tv- og filmproduksjoner, samt spiller diverse instrumenter på plater av band som Universet, Heyerdahl, Kaja Gunnufsen og Amulet m.fl.

Spill video

Snasen - Hedonic treadmill

02:10

Velkommen til Møllergata!
Endelig kan vi åpne utstillingene våre i Møllergata for besøkende! Ikke bare er det en fantastisk mulighet til å se alle platecoverne på nært hold, men vi har flunkende nye lokaler som vi endelig kan vise frem. Ta derfor gjerne turen innom i åpningstiden vår, men husk munnbind og to meter avstand til andre besøkende. Vi iverksetter nødvendige sanitærtiltak så det skal være trygt å besøke oss. Det vil kun være et begrenset antall personer i lokalet samtidig, vår maksgrense er derfor på fem personer. Velkommen til oss.

Utstillingen vises i Grafill i perioden 23. mai – 27. juni 2021.

Adresse
Grafill Møllergata 39, 0179 Oslo

Åpningstider
man-fre 9-16,
søn 12-16