Utstilling - Årets vakreste Bøker 2022

Grafills hus Utstilling
Gå til innholdet

Alle vinnerbøkene i Årets vakreste Bøker 2022 stilles ut i Grafills lokaler. I utstillingen vises også arbeider av Bokkunstprisvinner Kari Nordby.

Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle litteraturen og bøkenes formgivere, i år ble 45 bokutgivelser premiert i konkurransen. Av alle vinnerbøkene velges én bok ut som den aller vakreste. I år gikk prisen til boken Dyrene sover av Kjersti Annesdatter Skomsvold, illustrert av Mari Kanstad Johnsen og designet av Eller med a. Årets best tilrettelagte Bok gikk i år til boken Bibelen i ord og bilde, formgitt av Minsk design. Prisen deles ut av Leser søker bok i samarbeid med Grafill. Alle vinnerbøkene kan studeres på nært hold i Grafills hus når utstillingen åpner 3. november.

Samtale med Kari Nordby og Aslak Gurholt
Bokdesigner Kari Nordby er tildelt Bokkunstprisen 2022 for sin innsats med å fremme god bokkunst. Hedersprisen får hun nesten 50 år etter sitt yrkesaktive liv som designer. Arbeider av Kari Nordby vises i glasshjørnet på Grafills hus. Under utstillingsåpningen hadde Aslak Gurholt en samtale med årets prisvinner, du kan se det i opptak her.

Årets vakreste Bøker arrangeres av Grafill som representerer designere, illustratører og tegneserieskapere i Norge. Formålet er å løfte frem den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere til at det lages kvalitetsbøker i alle sjangre. Konkurransen har en lang og stolt tradisjon helt tilbake til 1933, og den aller første bokprisen ble delt ut av kong Haakon VII og dronning Maud. Siden den gang har både konkurransen og bransjen vokst seg stor, og vinnerarkivet består nå av flere tusen vakre bøker.

Velkommen til åpning, torsdag 3. november kl. 17.00. Enkel servering.

Katalogen for Årets vakreste Bøker 2022 er designet av Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen, og den vil være tilgjengelig på utstillingsåpningen.

Utstillingen vises til 20. november 2022.

Åpningstider
man-fre 10-16
søn 12-16

Adresse
Grafill, Møllergata 39, 0179 Oslo

Gå til vinnerarkiv