Ukrainsk boklansering og foredrag med Art Studio Agrafka

Grafills Hus
Gå til innholdet

Ukrainske Romana Romanyshyn og Andriy Lesiv lanserer den norske utgaven av bildeboken «Krigen som endret Rondo» hos Grafill, torsdag 2. februar. Utgivelsen er et norsk dugnadsprosjekt der alt fra forlag og korrekturleser til trykkeri og bokbinder har bidratt gratis, og all inntekt vil gå til Flyktninghjelpen. Målet er å skaffe minst én million kroner som Flyktninghjelpen kan bruke til hjelpearbeid i Ukraina og for ukrainske flyktninger.

Ukrainske Romana Romanyshyn og Andriy Lesiv, som sammen utgjør Art Studio Agrafka, kommer direkte fra Lviv for å presentere bildeboken «Krigen som endret Rondo» hos Grafill, torsdag 2. februar. De vil også vise andre arbeider fra sin produksjon som i stor grad omfatter bildebøker, illustrasjon og bokdesign. De har mottatt en rekke internasjonale priser og blir invitert til bokmesser og festivaler over hele verden. Og nå er vi så heldige at de stopper i Oslo før de drar videre til barnebokkonferansen NBBK i Stavanger.

«Krigen som endret Rondo» ble laget av Romana og Andriy etter krigen i Ukraina i 2014, og har dessverre blitt mer aktuell enn noen gang. Boka gjenspeiler smerten og mørket som krigsofre kan oppleve, men den er også en hyllest til fred, samarbeid og håp. Boka er oversatt til mer enn 20 språk og har fått glimrende anmeldelser over hele verden.

Den norske utgaven utgis nå av Magikon forlag, og er et dugnadsprosjekt der alle de medvirkende i Norge bidrar gratis eller sponser prosjektet. Målet er å tjene inn minst én million kroner som skal gis direkte til Flyktninghjelpen for bruk til deres hjelpearbeid i Ukraina og for ukrainske flyktninger.

Vi håper så mange som mulig vil komme for å høre og se en interessant faglig presentasjon, og samtidig vise sin støtte til ukrainere og Flyktninghjelpens hjelpearbeid.
Det blir lett servering, kanskje noen ukrainske kulturinnslag, og ikke minst mulighet til å kjøpe boka og få den signert av Romana og Andriy.
Velkommen til en inspirerende og engasjerende kveld!

Arrangør: Magikon forlag
Sted og tid: Grafill, Møllergata 39, torsdag 2. februar kl. 18.00. 
Meld deg på her:

https://app.checkin.no/event/5...

Les mer om Art Studio Agrafka:
https://agrafkastudio.com/work
https://blog.picturebookmakers...
https://starylev.com.ua/news/w...