Klasserom: Fordypningskurs i farger (fullt)

Grafills hus Workshop, Klasserom
Gå til innholdet

Ønsker du kunnskap om hvordan lage gode, helhetlige fargepaletter? Har du lyst til å kunne tilby kundene dine denne ekspertisen? Begynn reisen til fargerådgivning her!

Kurset vil gi grunnleggende innføring i fargesystematikk, forståelse rundt farge, andre fargesystemer og fargenes egenskaper, som vil være til hjelp i fargeplanleggingen uansett hvilken bransje eller fagfelt man jobber innenfor.

Målet med kurset er å oppnå en dypere forståelse for hvor viktig fargenes rolle er i ulike sammenhenger og hvordan man benytter dem. 

Kursinnhold

  • Hva er farge
  • Trening av egen fargeevne/fargeforståelse
  • Fargesystematikk
  • Fargespråk
  • Fargekommunikasjon
  • Generell fargelære
  • Viktige fargefenomener
  • Konvertering mellom ulike fargesystemer

Om kursholder
Norges FargeAkademi er Norwegian Colour Senters fargeskole og har i 20 år arrangert mange ulike kurs, kursprogram og foredrag/seminarer for de som jobber profesjonelt med farger. Kursene som tilbys vil gi kunnskap om fargenes samspill, harmoni, kontraster, lys og fargefenomener som vil gi nødvendig trygget i veiledning og samarbeid med kunder/samarbeidspartnere. Kunnskap, argumentasjon for og forståelse av fargevalgene, er sentrale begrep for kursene.
 
Therese Sandem er kursleder og faglærer i fargesystematikk hos NCS i Norge/Norges FargeAkademi siden 2003. Hun har utdannelse innen salg- og markedsføring og har utdannelse innen farge gjennom blant annet Skandinaviske Färginstitutet i Stockholm og NCS Colour Academy. Ved siden av oppgaven som kurs- og foredragsholder, er Therese daglig leder i Norwegian Colour Senter AS, som er Natural Colour Systems (NCS®©) distributør/agentur i Norge. Hun er rådgiver og faglærer i fargesystematikk, farger og fargekommunikasjon, og har høy kompetanse og solid erfaring i utnyttelsen av NCS-systemets profesjonelle hjelpemidler, analoge/digitale produkter og studiemateriell. I tillegg til å ivareta NCS som Norsk standard, har hun stor innsikt innen rådgivning og oversettelser i forholdet mellom NCS og andre fargesystemer, som RAL, Pantone, RGB, CMYK m.fl.

Alle kursdeltagere vil bli registrert med 1,5 kurspoeng hos Norges FargeAkademi – les mer om dette her.
 

Priser og påmelding
Medlem 600 kroner
Ikke-medlem 1800 kroner

Påmelding
 

Ikke medlem ennå? Du kan enkelt melde deg inn her!

Velkommen til Klasserommet, torsdag 18. april kl. 16.00–19.00.
Adresse
Grafill
Møllergata 39, 0179 Oslo