Glitter Mountain School: Monotypi med Renate Thor

Grafills hus
Gå til innholdet

I dette verkstedet med Rentate Thor vil du dykke inn i teknikken monotypi, og bruke verktøy fra skuffen med det rare i. Sammen med trykksverte blir det unike trykk, bakgrunner til illustrasjoner eller animasjoner, eller tekstur til designprosjekter. Velkommen til første dag med Glitter Mountain School av Cecilie Barstad.

Monotypi er som navnet tilsier en teknikk som gir ett enkelt trykk i motsetning til vanlige grafikk som gir flere trykk fra samme plate. Slike engangstrykk er plantrykk som er framstilt ved at en maler bildet med trykkfarge direkte på en plate av glass eller blankpolert metall eller ved at platene blir valset inn med en tjukk farge som kan tegnes i med pinner, pensler, hendene, filler eller annet. Brukes også sammen med andre trykketeknikker for å gjøre en flertrykkserie unik.

Her kan du eksperimentere med eget design og illustrasjon. Renate Thor vil vise frem ulike teknikker for å lage tekstur, mønstre og spennende komposisjoner.

Om Renate Thor
Renate, fra Trondheim, er en Oslo-basert illustratør, kunstner og grafiker. Hun er kjent for sine lekne kunstverk og illustrasjoner, med dristige farger og komposisjoner.

Hun er drevet av prosessen med håndverket sitt, og lar det veilede henne til resultatet gjennom fri og leken eksperimentering. Hun jobber med silketrykk for kunstverkene sine, ved hjelp av papirsjablonger og tykt farget blekk for å lage de uvanlige komposisjonene sine. Hun elsker uforutsigbarheten ved lagdeling og blanding av silketrykkteknikker, og imiterer noen av de samme prinsippene i illustrasjonsarbeidet hennes.

Renate er utdannet ved Westerdals School of Communication, og har en MA i illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Utstyr og materiale er inkludert, men ta med skissebok, forkle og gjerne et penal med saks, gamle tannbørster, en pinne du fant på veien, en knekt klype, you get the gist.

Hvor
Grafill
Møllergata 39
0179 Oslo

Når
Mandag 26 september 2022
Fra 18.00 til 20.30, dørene åpner 17.30

Maks 20 deltakere, book billett her
Enkel bevertning inkludert
Grafill medlem: 150kr
ikke medlem: 250kr

Om Glitter Mountain School
Glitter Mountain School ble startet i 2020 av Cecilie Barstad, med mål om å tilby kunst- og design verksted og foredrag til illustratører, designere og håndverkere. Her får du et par timer vekk fra atelier eller kontor til å utforske nye teknikker, skape nettverk og bli inspirert. Nysgjerrighet, skaperglede og kunnskap er noe av det som får oss til å skinne. Målet er å invitere glitrende folk som kan dele sine erfaringer gjennom praksis og teori. Det første programmet er støttet av Grafills aktivitetsstipend og lanseres i september 2022 med monotypi, foredrag, yoga-kroki og tegneklubb på Botanisk Hage. Med fokus på ide, ønske om å bygge noe, dele egne erfaringer og om det å gjøre verden litt bedre, som ofte starter med en observasjon og en strek.

Se flere Glitter Mountain School arrangement i Grafills hus