Glitter Mountain School: Inch-by-Inch

Grafills hus
Gå til innholdet

Inch-by-Inch er en kveld med presentasjoner og samtaler om det å gjennomføre egne prosjekter. Kom og hør korte og inspirerende foredrag med Trond Bredesen, Sunniva Krogseth, Alexander Qual, Jon Harald Hoff, Ida Lund Bjørnsen og Cecilie. Velkommen til andre dag med Glitter Mountain School av Cecilie Barstad.

Som kreativ utøver er det en balanse å kunne gjennomføre egne prosjekter og det å jobbe på andre prosjekter som ansatt eller frilanser. Men hvordan starter man egne prosjekter? Er det indre motivasjon, endringer i samfunnet eller i livet, har man blitt tvunget inn i et hjørne? Denne kvelden får vi høre hvordan fire gjennomførte sine egne prosjekter. Hvor fant de gnisten og hvordan har dette prosjektet spredt seg videre?

Cecilie Maurud Barstad introduserer Glitter Mountain School og forteller kort om boka Vinduet mot Bakgården. Deretter presenteres Trond Bredesen, Sunniva Krogseth, Alexander Qual og Jon Harald Hoff som skal snakke om sine prosjekter. Det blir Q&A etter foredragene og tid til mingling.

Trond Bredesen, Boka om hans mor
Forteller om boka om hans mors siste leveår med demens, en dokumentasjon med tekst og fargeblyant om hvordan minnet sakte viskes ut.

Sunniva Krogseth, Naturinstruksjoner
forteller om egne følelser av sorg, frykt og maktesløshet i møte med klimaendringer og naturtap og et ønske om å omforme noe av alt dette til noe utenfor seg selv.

Alexander Qual, Rethink Studio, Vestre Habitats utemøbler for insekter
det begynte med et indre ønske om å bidra gjennom design mot den skremmende utviklingen vi står i: døende insekter og krympende biodiversitet.

Jon Harald Hoff, Sonja Tidsskriftet og Sonja Victoria Stiftelsen
for to år siden mistet Jon Harald og Inger Therese datteren sin Sonja, like før hun ble tre år. Nesten hele livet hennes kjempet hun og familien mot leukemi, og store deler av livet tilbragte de på sykehus, isolert i et trangt rom, uten plass til lek eller familieliv. De kan ikke få datteren sin tilbake, men de vil gjøre noe. Noe stort, for andre: de vil jobbe for at barn og familier som kommer etter dem skal få bo i bedre omgivelser på sykehus.

Q&A
med foredragsholdere og gjest Ida Lund Bjørnsen fra byHans og ordstyrer Cecilie Maurud Barstad.

Hvor
Grafill
Møllergata 39
0179 Oslo

Når
Onsdag 28 september 2022
Fra 18.00 til 20.30, dørene åpner 17.30

Velkomstdrikke inkludert i billetten. Enkel alkoholservering mot betaling tilgjengelig.

Grafill medlem: 50kr
Ikke-medlem: 150kr
Book billett her

Om Glitter Mountain School
Glitter Mountain School ble startet i 2020 av Cecilie Barstad, med mål om å tilby kunst- og design verksted og foredrag til illustratører, designere og håndverkere. Her får du et par timer vekk fra atelier eller kontor til å utforske nye teknikker, skape nettverk og bli inspirert. Nysgjerrighet, skaperglede og kunnskap er noe av det som får oss til å skinne. Målet er å invitere glitrende folk som kan dele sine erfaringer gjennom praksis og teori. Det første programmet er støttet av Grafills aktivitetsstipend og lanseres i september 2022 med monotypi, foredrag, yoga-kroki og tegneklubb på Botanisk Hage. Med fokus på ide, ønske om å bygge noe, dele egne erfaringer og om det å gjøre verden litt bedre, som ofte starter med en observasjon og en strek.

Se flere Glitter Mountain School arrangement i Grafills hus