Fagdag om sakprosa - Årets vakreste Bøker 2022

Grafills hus Utstilling
Gå til innholdet

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Leser søker bok og Grafill inviterer redaktører, forfattere, formgivere og andre involverte i bokproduksjoner til en fagdag om sakprosa.

Sakprosasjangeren er i vekst, og det utgis mange flotte kvalitetsbøker. Vi vil blant annet se på arbeidet med utforming av bøker innenfor denne sjangergruppen, og diskutere samarbeid og læring. Vi ønsker å lage en fagdag som skal oppleves både nyttig og inspirerende for redaktører, forfattere, formgivere og andre involverte i bokproduksjoner, og håper å se mange der.

Det er begrenset antall billetter til fagdagen, men det er også mulig å kjøpe billett til streaming.

Sett av dagen til faglig påfyll, torsdag 13. oktober hos Grafill i Møllergata 39 i Oslo.

Påmelding gjør du her: grafill.hoopla.no

PROGRAM # #

11.00: Dørene åpner, lett servering.

11.30: Daglig leder i Grafill ønsker velkommen.

11.35: Boka er for alle – god sakprosadesign som inkluderer, ved Eivor Vindenes, Leser søker bok.

12.00: Pause

12.10: Bredt om sakprosa: Therese Moe Leiner er inhouse designer hos Kagge Forlag, hun vil fortelle mer om hvordan det er å designe for sakprosa og teksttunge bøker.

12.40: Tett på: Den store klimaguiden har tidligere vunnet gull i konkurransen Årets vakreste bøker for fremragende design og glitrende bruk av infographic-løsninger, boka vant også Brageprisen samme år. Designer Eivind Stoud Platou tar oss tett på prosessen fra start til slutt.

13.00: Pause

13.10: Mestermøte: Stefania Malmsten, grunnlegger og leder av det Svenske designstudioet Malmsten Hellberg, gir oss et innblikk i sine arbeidsmetoder og tilnærming til formgivning av sakprosa- og kunstbøker.

13.55: Pause

14.05: Tricks of the Trade: Tone Svinningen har rykte på seg for å være en av landets beste bilderedaktør. Hun tar oss gjennom utvalgte utgivelser – hvordan velge stilretning og illustrasjonsvalg.

14.35: Sniktitt: Shwan Dler Qaradaki forteller om sitt kommende bokprosjekt «Sarin. Salte kyss».

14.50: Sakprosaens tre store: Biografi, historie og debatt. En av landets mest erfarne sakprosaredaktører Trygve Riiser Gundersen og et lag av designere ser på gull og gråstein i de seinere års utgivelser. Med Trygve Riis Gundersen, Johanne Hjorthol, Øystein Vidnes og Marius Renberg.

16.00: Takk for i dag!

Les mer om foredragsholderne her