Earlynerd: Typografi fra avantgarde til bransje

Earlynerd
Gå til innholdet

God morgen nerds! Den 20. mai kommer Trond Klevgaard på Earlynerd for å snakke om hvordan den nye typografien i Skandinavia gikk fra å være et kunstnerisk eksperiment til integrert del av typografisk praksis.

Den «nye typografien» oppstod i eksperimentene til avantgardistiske kunstnerne som arbeidet rundt om i Europa i tiden etter første verdenskrig. Den brøt fullstendig med samtidens konvensjoner for hvordan typografi skulle settes. Så hvordan hadde det seg at denne revolusjonære tilnærmingen til typografi på kort tid ble en del av daglige typografisk praksis også her hjemme? Og hvilke endringer skulle til for at den skulle få innpass? Med utgangspunkt i gjenstander fra utstillingen Den nye typografien i Skandinavia, og med argumenter hentet fra boken The New Typography in Scandinavia, gir Trond Klevgaard oss et innblikk i en hittil underkommunisert del av grafisk designs historie.

Trond Klevgaard (f.1979) er førsteamanuensis i designhistorie ved Høyskolen Kristiania. Han har en Ph.D. i designhistorie fra Royal College of Art og Victoria & Albert Museum, der han disputerte i 2018 med en avhandling om den Nye Typografien i Skandinavia. Denne avhandlingen ble senere utgitt i omarbeidet form som boken The New Typography in Scandinavia: Modernist Design and Print Culture (Bloomsbury Visual Arts, 2020). Klevgaard har bakgrunn som grafisk designer. Han har bachelor- og mastergrader i grafisk design fra London College of Communication og erfaring som utøver fra flere ulike byråer og som frilans grafisk designer i London.

Velkommen til Earlynerd hos oss! Rykende fersk kaffe og deilig frokost vil bli servert fra kl 07.30.

Dato: Fredag 20. mai
Tid: Dørene åpner 07.30, samtalen starter kl 08.00 til 09.00
Sted: Grafill i Møllergata 39, Oslo
Pris: Gratis for medlemmer / 150,- for ikke-medlemmer

Arrangementet streames ikke denne gangen.

Registrer deg, eller kjøp billetter her!

grafill.hoopla.no