Earlynerd: ​Hvordan bygge en organisasjonskultur som fostrer kreativitet?

Grafills Hus / Grafill TV Earlynerd
Gå til innholdet

Finnes det en god metodikk som kan beskrive hvordan en organisasjon skaper gode betingelser for kreativitet? Earlynerden er utsolgt, men du kan også delta digitalt via strømming.

Det finnes mye litteratur rundt temaet organisasjonskultur, men lite satt i sammenheng med kreativitet. Studier om kreativitet er ofte på individnivå, men få prøver å forstå hvordan omgivelser og arbeidsplassen kan påvirke idéskapingen. Finnes det en god metodikk som kan beskrive hvordan en organisasjon skaper gode betingelser for kreativitet?

Gjennom en paneldebatt belyses og diskuteres hva som påvirker og stimulerer en organisasjonskultur som inspirerer til kreativitet: Fra faktorer som utfordrende arbeidsoppgaver, autonomi, omgivelser, kolleger, anerkjennelser, støtte, motivasjon og ledelse til kommunikasjon generelt.

Diskusjonen ledes av Torgeir Hjetland, Design Lead hos Knowit Experience med hovedansvar på brandingprosesser, spisset mot det digitale. Torgeir har gjennom mer enn 20 år i bransjen bred erfaring, fra å være ansatt i ulike design- og teknologimiljøer, til freelancetilværelse og det å lede og drive en designavdeling i et reklamebyrå. Torgeir fullførte i 2021 en mastergrad i Digital Management ved Hyper Island i Stockholm. Hovedoppgaven omhandler hvordan grafisk designbyråer kan bygge en organisasjonskultur som fostrer kreativitet.
Vi har invitert:

Janicke Sæther, Snøhetta Design
Janicke har designfaglig bakgrunn og lang fartstid i det kreative fagfeltet med fokus på kommunikasjon, rådgivning og prosess- og prosjektledelse. Hun jobber i dag som rådgiver og forretningsutvikler i Snøhetta Design.

Lars Kjelsnes, Heydays
Lars har stiftet både Heydays (2008) og Goods (2019). Til daglig jobber Lars med norske og internasjonale merkevarer, produkter og opplevelser, som for eksempel Meta i San Francisco og Plateful i Moss.

Nicklas Haslestad, Scandinavian Design Group
Nicklas er kreativ leder og senior designer i Scandinavian Design Group. Utdannet fra Westerdals, der han til tider nå underviser. Nicklas har de siste åra jobbet med identiteter, pakning, skrift, bøker, og digitale produkter — for nasjonale og internasjonale merkevarer.

Tonje Jæger, TRY Design
Tonje har bakgrunn som grafisk designer, art director, kreativ leder og designrådgiver. Hun har over 20 års erfaring fra reklame- og designbyrå, og har jobbet med brand design for flere store norske og internasjonale merkevarer. I 2020 var Tonje med på å etablere TRY Design.

Earlynerd
Earlynerd er en arrangementsserie for deg som ønsker faglig påfyll før din travle arbeidsdag starter. Dette er et sted for nerdete diskusjoner, interessante foredrag, og sosialisering med bransjekollegaer, venner og andre kreative sjeler. Kom å få rykende fersk kaffe, deilig frokost, og lær noe nyttig før du tar fatt på arbeidsdagen.

Den Uformelle Kaffepraten
Ønsker du å fortsette samtalen med andre nerder? Hadde du flere spørsmål du ikke fikk spurt under QA runden? Etter den faglige delen er du velkommen opp i Arbeidsstua til en uformell kaffeprat.

Billett
Fysisk deltakelse: Gratis for medlemmer i Grafill / Kroner 150,- for ikke-medlemmer (UTSOLGT)
Digital deltakelse: Gratis for medlemmer i Grafil / Kroner 50,- for ikke-medlemmer

Ikke medlem ennå? Du kan enkelt melde deg inn i Grafill og benytte deg av medlemsfordelene: grafill.no/medlem/sok-medlemskap

Registrer deg / kjøp billett her: app.checkin.no/event/49196/...

Velkommen til en faglig start på dagen!

Dato: Tirsdag 08. november 2022
Tid: Dørene åpner 08.00, fagnerding 08.30–09.30
Sted: Grafills Hus i Møllergata 39, Oslo