Earlynerd: Digital forsøpling - Vi er alle grønne miljøsvin!

Earlynerd
Gå til innholdet

Fredag 27. august skal det brøles for klimasaken med Klimabrølet. Men hva kan vi som fagutøvere selv endre for å bidra til et bedre miljø?

I den fysiske verden har det blitt en selvfølge å ta miljøhensyn. Men så fort vi skal lage «noe digitalt», kastes miljøhensynet ut av vinduet.

Digital forsøpling er et voksende klimaproblem, og digitalbransjens karbonutslipp er allerede større enn flybransjens. Hvorfor bør du bry deg? Og hva kan du gjøre med det?

Det skal Svale og Eivind forsøke å svare på. På 45 minutter lærer du hvordan kan ta hensyn til miljøet når du designer digitale ting. Slik at du kan lage bra greier for både mennesker og kloden!

Om Svale og Eivind
Svale Fossaskåret har jobbet som selvstendig utvikler av Internettet i 20 år før han fant sin plass som teknolog i Netlife. Han leter alltid etter muligheter til å forenkle og effektivisere og er derfor meget lykkelig når han kan spare mer og sløse mindre.

Eivind Skogen er tidligere kommunikasjonsrådgiver med hjerte for digitale historier som skaper varig endring. Han har brukt de siste årene å få Oslo-folket til å bevege seg smartere og grønnere i byen vår, nå har han landet som fagansvarlig for innhold i Netlife.

Svale og Eivind liker å lage bra greier som funker. Om det er en ny mobilitetstjeneste, et digitalt fagbibliotek, en festival eller et skjema på en kommunal nettside er egentlig ikke så farlig. Så lenge det skaper en god opplevelse for de som bruker greiene, og et minimalt avtrykk på kloden vår.

Vi byr på kaffe (ta gjerne med egen kopp) og noe å bite i fra kl 0800. Foredraget starter kl 0830.

Arrangementet blir også streamet på grafill.tv.

Dato: Fredag 27. august
Tid: Fra kl 0800 til 0930
Sted: Grafill i Møllergata 39, Oslo
Pris: Gratis for medlemmer / 100,- for ikke-medlemmer
(streaming på grafill.tv er gratis for alle og krever ikke påmelding)

Meld deg på Earlynerd her

Les mer om Klimabrølet her