64 forsider for BLA: Poetikk, panelsamtale og lanseringsfest

Grafills hus
Gå til innholdet

En ny avis skal opp på veggen, og i den forbindelse inviterer BLA og Grafill til lanseringsfest. Herman Breda Enkerud, Erlend Peder Kvam, Victoria Durnak og Ane Barstad Solvang kommer for å snakke om hvordan de bruker tekst og bilde til å beskrive tiden vi lever i.

BLA (Bokvennen Litterær Avis) har for hver utgave et nytt omslag laget av illustratører og tegnere. Omslag fra 2017 og frem til i dag er for tiden stilt ut i Grafills hus. Nå kommer årets fjerde BLA-nummer med temaet «Samtid», og lanseres med panelsamtale og fest, 4. mai i Grafills hus.

Program #

Forfattere har skrivesperre, tegnere har senebetennelse
En audiovisuell poetikk ved Herman Breda Enkerud. Enkerud går inn i sin egen relasjon til tegning, ser på hva noen forfattere har skrevet om tegning, og hvorfor det å tegne og det å skrive ikke er det samme.

Herman Breda Enkerud (f. 1993) er en illustratør og billedkunstner bosatt i Oslo. Hans debutbok, «DU HAR INGEN MAKT I DENNE SITUASJONEN», utkommer på Big Foot (et imprint under Foot Books) medio 2023.

Blir man en bedre kunstner av å skrive?
Panelsamtale med Erlend Peder Kvam, Victoria Durnak og Ane Barstad Solvang. Alle tre arbeider i skjæringspunktet mellom litteratur og visuell kunst. Ser de først og fremst på seg selv som kunstnere eller forfattere? Har omgangen med språk noe å si for hvilken kunst de lager – og hvilken kunst de liker? Og hvordan bruker de tekst og bilde til å fange sin egen tid? Samtalen ledes av BLA-redaktør Eirik Riis Mossefinn.

Erlend Peder Kvam (f. 1994) er serieskaper og kunstner bosatt i Leipzig. Hans seneste bok, «Tools of Encouragement», utkom på det sveitsiske forlaget Nieves i 2023.

Victoria Durnak (f. 1989) er skjønnlitterær forfatter, skribent og billedkunstner bosatt i Askim. Hennes seneste bok, «Evelyns innboks», utkom på Flamme Forlag i 2021.

Ane Barstad Solvang (f. 1991) er kunstner og skjønnlitterær forfatter bosatt i Oslo. Hennes seneste bok, «Sporty Ponni», utkom på det tyske forlaget Colorama i 2022.

Dørene åpner klokka 18.30, og programmet starter klokka 19.00 presis.
Det blir drikke for den tørste, og saltstenger for den småsultne. Vi gleder oss – ses på Grafill 4. mai!

4. mai 2023, kl. 18.30–20.30
Grafills Hus, Møllergata 39, Oslo
Arrangementet er gratis