| Tromsø
Avb 2018 Fb Event April 1200X628

Grafill Tromsø: Årets vakreste Bøker

Helt frem til lille julaften kan publikum ta et dypdykk i det ypperste innen norsk bokillustrasjon og -design. Hovedbiblioteket i Tromsø huser årets utstilling som viser vinnerne av Årets vakreste Bøker-konkurransen 2018 og et knippe arbeider signert årets Bokkunstprisvinner Steffen Kverneland.

Avb 2018 Fb Event April 1200X628

Årets vakreste Bøker er en årlig nasjonal konkurranse hvor en erfaren og kunnskapsrik jury kårer det aller ypperste håndtverket innen norsk bokkunst. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding og materialvalg. Målsettingen er å løfte og inspirere forlag, forfattere, designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Konkurransen har en lang og viktig tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1933.

Årets vakreste Bøker 2018 ble kåret 25. april i Oslo, og alle vinnerbøkene i konkurransen blir nå stilt ut i Tromsø på byens bibliotek. Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle delen av bokbransjen, og til sammen 55 bokverk ble premiert for fremragende håndverk.

Se alle vinnere her

Gå til Tromsø Bibliotek og byarkiv