Avb2015 Web 1000X750 Des

Årets vakreste Bøker 2015


Grafill arrangerer hvert år konkurransen Årets vakreste Bøker. Formålet er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt helhetstenkningen rundt en bokproduksjon, der alle ledd fra forlag, forfatter, boktrykker, designer og illustratør har utøvd et håndverk av høy kvalitet som igjen sikrer en rikere og bedre leseropplevelse.

Avb2015 Web 1000X750 Des

Hver bok blir nøye vurdert av en erfaren og kunnskapsrik jury. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. Det kåres vinnere i alle kategorier, og av alle innsendte bøker kåres også Årets vakreste bok.

Alle vinnere hedres på en prisutdeling på Nasjonalbiblioteket 26. mars, og bøkene presenteres på nett og i katalog og stilles ut på Nasjonalbiblioteket og i Grafills lokaler R21. Vinnerbøkene sendes også ut på turné i utvalgte norske byer, og gullvinnere sendes i tillegg til bokmessen Book Art International i Frankfurt og Best Book Design from all over the World i Leipzig.

Påmeldingen til konkurransen Årets vakreste Bøker 2015 er nå stengt.