Nytt Visueltutvalg i gang med arbeidet


Hvert år settes det sammen et Visueltutvalg. Sammen med prosjektlederne i Grafill jobber de iherdig i kulissene for å skape et faglig spennende og vellykket Visueltarangement. Utvalget består av dyktige utøvere fra ulike fagdisipliner, og her er gjengen som allerede er godt i gang med å planlegge Visuelt 2013.

På bildet fra venstre: Hanna Munkeby (SDG), Mats Ottdal (Anti), Christina Magnussen (Gala), Mike Jones (Designit) og Susanne Flender (NRK, ikke med på bildet).

Susanne Flender

Susanne jobber som grafisk designer / Motion Designer. Hun har sin utdannelse fra Liverpool John Mores University hvor hun studerte Multimedia Art, etterfulgt av en Master grad i Visual Communications ved Central Saint Martins College of Art and Design. Hun har alltid jobbet på kryss av disipliner med print, interaktivitet og animasjon og er opptatt av det analoge uttrykket i det digitale.

Tidligere jobbet Susanne freelance i London hos bla Intro UK. Hun ble samtidig tildelt et stipend fra Animate! og The Art Council of England for å lage en kortfilm som ble sendt på Channel 4. Ideen var å samle inn tegninger basert på Chinese whisper. Tegningene gikk fra person til person og fra sted til sted. Filmen ble en animert visuell reise gjennom England.

For øyeblikket jobber Susanne i NRK som designer. Hun var med i Visuelt utvalget i fjor og gleder seg til å ta fatt på ett nytt år.

Hanna Petrine Munkeby

Hanna har lang erfaring innen interaksjonsdesign og grafisk design. Hanna har en mastergrad i industridesign fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, med 2-årig spesialisering innen interaksjonsdesign. I tillegg har hun tatt Gründerskolen ved Universitetet i Oslo, med internship i Sillicon Valley gjennom Stanford University.

I mange år drev hun eget firma med oppdrag for flere design- og reklamebyråer, blant annet Screenplay, Minna Street, MediaFront og SDG. Hun har vært arrangør og konfransier på Pecha Kucha i tre år, vært spilljournalist og musikkredaktør for radioprogrammet Spillmatic på Radio Nova i tre år og arrangert festivalen Ladyfest i flere år.

Nå jobber hun hos SDG som interaksjonsdesigner og innovasjonsplanner. Hanna kombinerer sterke konsepter, forretningsutvikling, brukeropplevelse, tjenestedesign og inspirasjon fra dataspill med designstrategi og omfattende digital erfaring.

Christina Magnussen

Christina Magnussen jobber som grafisk designer og illustratør under navnet Gala. Hun har sin utdanning fra Westerdals School Of Communication og Central Saint Martins College of Art and Design. Med kombinasjonen grafisk design og illustrasjon jobber hun på kryss av disiplinene, noe som fungerer godt i et enkeltpersonsforetak hvor hun da har flere ben å stå på. 

Christina drev tidligere Oh Yeah Studio og har i den sammenheng holdt "talks" i både innland- og utland, hun jobbet med spennende kunder som Adidas, D2, Design VS Music, Computer Arts, Tele 2, Nidar med flere. Christina har også tatt del i flere utstillinger og vært jurymedlem i Visuelt.

Christina er representert av illustrasjonsagenturet byHands, hvor hun har vært med siden starten, og sier at det er veldig godt å ha en agent som fungerer som prosjektleder og gjør alt av administrative ting så man selv kan fokuserer på selve jobben.

Ellers deler hun kontor på løkka med 5 andre jenter i "verdens beste" kontorfelleskap og hun gleder seg over å være del av årets Visueltutvalg!

Mike Jones

Mike Jones har en mastergrad i IT Product Design from the University of Southern Denmark, og en BSE i produktdesign fra Stanford University. 

Tidligere jobbet Mike et halvt tiår som Senior Interaction Designer for Smart Design i San Francisco. Smart Design er mest kjent for sine OXO kjøkken verktøy, som Mike ikke hadde noen ting å gjøre med. Han bidro derimot med design av Fords første LCD dashbord, flip videokameraer, LG Smart TV og Logitech TV-kamera. Han har også snakket på SxSW om fremtiden for snakkende biler. 

Mike er i dag Interaction Design Manager for Oslo-kontoret til Designit, et tverrfaglig design konsulentfirma. I tillegg til å holde orden på gruppen, jobber han med mange interessant produkter for Norske selskaper. Han trives med det tverrfaglige og elsker blandingen av produktet, programvare og service. Etter 8 års samarbeid med industridesignere, har han fått et ganske godt grep på produkt-bruker-interaksjon, spesielt for forbrukerelektronikk og biler. Han liker sporadiske runder med frisbee-golf og savner San Francisco taco.

Mats Ottdal

Mats Ottdal fra Oslo har jobbet som grafisk designer og pakningsdesigner i 8 år. Han har bachleor fra RMIT University, Communication Design i Melbourne Australia. Mats har sin erfaring fra reklame og designbransjen og har jobbet i flere byråer i Oslo som Skin og Uniform. Har også holdt faglige kurs og undervist på Westerdals og holdt foredrag på blant annet NKF.

Mats har også tidligere drevet selvstendig og freelancet med www.jeksel.com og jobbet med norske og internasjonale kunder. Gjennom ulike prosjekter så har han også vært veldig fokusert på typografi og illustrasjon.

Siste årene har Mats jobbet for designbyråer i London og NYC med merkevarer som Nike og Coca Cola. I dag jobber han som Senior Designer i Anti i Oslo.