Visueltfestivalen: Gilles & Cecilies tegneklubb og aktivitetstorg


Fredag 9. oktober
0800-0900
Dansens Hus

Tegneklubb med Cecilie Maurud Barstad #

Ekstraordinær tegneklubb på Visueltfestivalen for de som liker å stå opp tidlig, møte nye og gamle venner, tegne nye ting. Alle som kommer tar med seg et objekt som kan stilles på et bord. Objektene blir til sammen en komposisjon av objekter som danner grunnlaget for et forunderlig stilleben. Vi håper at folk tar med seg ting også utover dagen slik at uttrykket endrer seg over dagen. Del gjerne deres tegninger og bilder med #forunderligstilleben og #thetravellingdrawingclub. Ta med egen skissebok og tegnesaker. Klubben er åpen for alle. Hovedpoenget er å ta seg tid til å observere vår omgivelse og tegne det man ser og føler.

Kreativitetsklubb Gilles & Cecilie Studio #

Fredag 9. oktober
1100-1700
Mathallen Torget

Gilles & Cecilie Studio har fått i oppdrag å kuratere et aktivitetstorg under årets Visueltfestival. De har samlet et knippe utøvere innenfor design og illustrasjon for å lede ulike stasjoner der deltakerne kan leke seg med monoprint, letterpress, collage og håndtegning med blekk. Oppgavene er tilpasset hvor mye tid hver deltaker har til rådighet. Har man ti minutter, en halvtime eller mere enn en time kan man lage kort, concertina eller fanzine. De dokumenterer alle verk som blir laget og håper det blir minst 100 unike publikasjoner som blir laget i Mathallen den 9. oktober.

Gilles & Cecilie Studio ble stiftet i 2006, og består av norske Cecilie Maurud Barstad og franskmannen Gilles Jourdan. De to ble kjent på prestisjeskolen Sentral St. Martins i London, hvor de begge studerte grafisk design. I dag bor og jobber de sammen i den engelske hovedstaden. Her tilbys design, illustrasjon, veggdekorasjon, kuratortjenester, tekst, foredrag og workshops, og Gilles & Cecilie utfører både kommersielle og rent kunstneriske oppdrag. Det overordnede målet er å tilføre magi og positivitet til folks daglige liv.