Visuelt i festivalformat


I år har vi gleden av å presentere Visuelt i nytt format. Sammen med Visueltutvalget har prosjektteamet bak Visuelt gjort noen endringer som vi håper og tror vil bli positivt mottatt.

For det første har vi valgt å legge Visuelt til høsten. Vi så at forsommeren i Norge er en hekstisk tid for mange og at flere av de store utenlandske festivalene foregår da. Vi har også sett tendenser til at deltakerene ønsker en mer fleksibel variant, der man kan velge aktiviteter og komme og gå. Årets Visuelt har derfor utviklet seg mot et mer festivalaktig preg, som vi håper vil være en byggesten for en festival også de neste årene.

Vi har tro på en mer sammensveiset bransje, og er svært glade for det samarbeidet vi har fått til med andre aktører i bransjen under festivaldagene. Blant annet to frokostmøter og en hyggelig mingel på DogA før prisutdelingen.

Så hva er nytt? I motsetning til to hele seminardager, er årets Visueltfestival delt opp i en seminardag, og en dag med workshops og åpne aktiviteter. Visueltfestivalen ønsker å gjenspeile den dynamiske og kreative energien vår bransje representerer, og samtidig åpne opp for at et bredere publikum kan få ta del i noen av disse designdedikerte aktivitetene.

Torsdag er den store seminardagen, der du møter internasjonale designstjerner og nasjonale inspiratorer, du får se det siste innen animasjon og motion graphics gjennom kuraterte screeninger og nyte nydelig mat fra Food Studio. Etter at du har blitt fullastet med ny inspirasjon kan du bli med på Studio Crawl for å møte kollegaer og se hvor/hvordan andre i bransjen jobber. Kvelden avsluttes med god stemning og fine folk på After Crawl.

Fredag kan man delta på ulike åpne aktiviteter på området rundt Vulkan, som spennende foredag, utstillinger, samtaler, pop-up bokhandel, pop-up kino og et utvalg workshops. Send unna noen emails og ta en kaffe med kjente på Visuelt caféen mellom slagene, og bli med på mingling og drinks før kveldens happening; Prisutdeling og fest!

Våre samarbeidspartnere i år åpner dørene sine for ulike aktiviteter. Se mer i programmet om hva som skjer på Westerdals – Oslo School of Arts, Communication and Technology, DogA, KHIO, Capa og PS Hotell.

Det finnes fire ulike billett-typer i år. Visuelt Bold, Visuelt Light, Workshops og Prisutdeling & Fest. Visuelt Bold og Visuelt Light gir adgang til hele torsdagens program og åpne aktiviteter på fredag. Påmelding til noen aktiviteter må påregnes. I tillegg til dette gir Visuelt Bold adgang til Prisutdeling & Fest.

Billetter til workshops med Food Studio, Fellesverkstedet og Snask selges separat.
Billetter til Prisutdeling & Fest selges også separat.