Vinnere Visuelt 2012


Visueltprisene ble delt ut på Folketeateret i går kveld, og den gjeveste prisen av dem alle, “best-of-show”, gikk til Katachi Magazine. Katachi er et norskprodusert magasin om design, folk og næringsliv, utviklet utelukkende for iPad. Magasinet utgis på engelsk, japansk og norsk, og er et unikt og innovativt produkt som hele Norge kan være stolt av. Juryen har sagt følgende om vinneren: Dette er en soleklar vinner som pusher grenser og er til inspirasjon for en hel bransje, også utenfor landets grenser. Her finnes mye bra håndverk, vakker typografi og nydelige illustrasjoner, og hver skjermberøring er full av fantastiske detaljer. Alle konvensjoner for iPad er brukt, men det er også tilført mye nytt og viser til fulle hvordan man kan bruke denne kommunikasjonsplattformen. Et inspirerende og forbilledlig stykke arbeid som man ikke har sette maken til!

Katachi2

Enzo Finger, en av våre mest anerkjente og prisbelønnede grafisk designere gjennom de siste 30 år, mottok i går æresprisen Klassikerprisen. Grafill har delt ut denne hedersprisen siden 2002, og prisen går til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år.

I år ble det sendt inn rundt 600 arbeider til konkurransen, og det deles ut priser i 34 kategorier. Vinnerne er lagt ut på Grafills nettsider med bilder og film.

Vi gratulerer!

Foto: Jan Erik Svendsen