Works on Books

Grafill R21 Utstilling
Gå til innholdet

En bok som går i sirkel. Såpe fremstilt av bøker. En bok som også er et billboard. En serie tegninger av bøker laget med skrivemaskin. Fantomtegninger av en fiktiv fransk kriminaletterforsker. En bokhylle laget av restmaterialer. En bok som avbilder gallerirommet du befinner deg i.

«Works on Books» forsøker å undersøke bokens potensiale som objekt og struktur. Utstillingen er ikke ment som en hyllest til bokens eksistens – ei heller gravøl til denne gamle teknologiens angivelige fall – men ønsker å gi rom for nye observasjoner, betraktninger og tolkninger. Gruppeutstillingen samler forskjellige prosjekter av kunstnere, forfattere og designere – som ved siden av å adressere individuelle tematiske spørsmål, knyttes sammen av at de på hver sin måte kommenterer bokens form. Hva er det som gjør dette objektet så interessant, og hvorfor er det et tilbakevendende tema på tvers av så mange skapende disipliner? Arbeidene i utstillingen varierer fra objekter, tegninger og video – til artist’s books, litterære prosjekter og stedsspesifikke verk.

Utstillingen inneholder arbeider av Stuart Bertolotti-Bailey, Hans Petter Blad / Esther Maria Bjørneboe, Lenka Clayton, Michael Dumontier, Victoria Durnak, Daniel Eatock, Niklas Ekholm, Kim Hiorthøy, Ane Mette Hol, Øivin Horvei, Bernd Kuchenbeiser, Michael Marriott, Jonathan Monk / OK-RM, John Morgan, Audun Mortensen, Fraser Muggeridge, Miriam Myrstad, Samuel Nyholm, Monica Aasprong / Aron Kullander-Östling og Åbäke. Utstillingen er kuratert av Aslak Gurholt og Martin Asbjørnsen.

Vernissage, torsdag 9. november
Velkommen til utstillingsåpning torsdag 9. november klokken 18.00. Hans Petter Blad leser et utdrag fra sitt pågående bokprosjekt Mannen i teksten. Jules-Joseph Anthelme Maigret.

Foredrag med Fraser Muggeridge, tirsdag 21. november

Fraser Muggeridge holder foredrag om bøker, design og egen praksis. Arrangert i samarbeid med Grafills faggruppe for grafisk design. 

Foredrag med Niklas Ekholm/Helsinki Type Studio, torsdag 23. november

Niklas Ekholm fra Helsinki Type Studio holder foredrag om skriftdesign og typesnittet Bookish, som er brukt i utstillingen. Arrangert i samarbeid med Grafills faggruppe for grafisk design.

Sted: Grafill R21, Rosenkratz gate 21
Dato: : 9.–26. november 2017 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Facebook-event