Utstilling: Fiscal Cliff

Møllergata / Digital Utstilling
Gå til innholdet

Etter påske åpner vi utstilling med de fantastiske illustrasjonene til Erlend Peder Kvam! I utstillingen Fiscal Cliff har Erlend Peder Kvam utforsket det fiskale fallet gjennom 20 fargerike tusjtegninger.

I finansverden er naturfenomener flittig brukt som redskap for å illustrere og forklare økonomiske situasjoner. Økonomien kan bli utsatt for både tsunamier og jordskjelv, den kan havne i dype daler og nå høye topper, og den kan stå overfor det vi kaller en fiskal klippe.

Den fiskale klippen illustrerer en brå og ukontrollert økonomisk kollaps, og bildet av statsledere som fyker i fritt fall utfor klipper er en av satiretegningens mest kjente arketyper. Metaforen styrkes av at klippefallet er så sterkt representert i kulturen at det har blitt et populærkulturelt ikon i seg selv, spilt ut i filmer som Thelma & Louise, Loony Tunes og Youtube-fossilen Tha Cliff fra 2006.

I arbeidet med serien Fiscal Cliff blir den fiskale klippen brukt som utgangspunkt for et visuelt spill med symboler og karakterer som på ulikt vis forholder seg til det fiskale fallet. Årsaken til hvorfor den fiskale klippen oppstår kan være mange, men når den først inntreffer vil den angå oss alle.

Utstillingen består av 20 tusjtegninger i 30 x 42 cm, med rammer tegnet og bygget av arkitektkontoret Søstra 100.

Om utstiller

Erlend Peder Kvam (f. 1994) er en illustratør og kunstner fra Inderøy, som bor og jobber i Oslo. Han er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Nordland Kunst- og Filmfagskole. Som illustratør har han jobbet med blant annet Bloomberg Businessweek, Pom Poko, Medium Editorial, Cezinando og BENEE. Han var tidligere medlem av design- og performancekollektivet Narves1biblioteket. I 2020 var han med å grunnlegge zine- og kunstbokforlaget Foot Books.

I forbindelse med utstillingen lanseres Fiscal Cliff, som er Erlend Peder Kvams andre utgivelse med det sveitsiske forlaget Nieves, hvor han i 2019 også utga Drawings of People with Signs.

Selv om ikke det er mulig å komme inn i lokalene, vil utstillingen kunne sees fra vinduene for de som er ute på tur eller på video for de som er andre steder enn i Oslo. I tillegg blir det en flott utstillingsåpning på nett og bildene kan kjøpes online. Gled dere!

Når: 15. april-2. mai
Hvor: Møllergata 39, 0179 Oslo
Facebook-arrangement