Trond Bredesen Illustrasjoner - siste åpningsdag 18. mai

Grafill R21


Trond Bredesens illustrasjoner til bokhyller og kjøleskap, 39 selvportretter og 15 julekortstempler, sånn cirka. Fra Tines melkekartonger til Dolly Dimple og Kunstdetektivene. Skisser, referanser, prosesser og originaler fra 80-tallet til i dag. Og litt om Illustratørene. Det blir også salg av julekort, t-skjorter, bøker med mer.

Illustratør Trond Bredesen (1956) feirer sitt 60 års jubileum med en stor retrospektiv utstilling i Grafill R21. Bredesen er en tungvekter i faget og har vunnet en rekke priser for sitt arbeid. De aller fleste nordmenn har et forhold til Bredesens illustrasjoner fordi han har prydet mange av våre mest kjente matvarepakninger.  Han var blant annet den første som illustrerte Tine melkekartonger. Han har også preget Tine yoghurt, Stabburets makrell i tomat, etiketter for Borg og Hansa, sjokolade for Freia, flasker og kartonger for Vinmonopolet, og redesign av logo for Synnøve Finden. Trond Bredesen illustrerer også bøker, og er særlig kjent for serien Kunstdetektivene som han har laget sammen med forfatter Bjørn Sortland.

Trond Bredesen var en viktig bidragsyter  da designbyrået Christensen Lund og Norske Meierier lanserte merkevaren TINE i 1992. De gjennomillustrerte melkekartongene iført Bredesens strek var en helt ny måte å illustrere produkter.

På kundelisten er også navn som Aschehoug, Fjeldheim & Partnere, Piggsvin forlag, Samlaget, Statens vegvesen, Freia, Departementene, Tine, Cappelen, Gyldendal, Gilde, Designhouse, Scandinavian Designgroup, DDBO, TRY, Bates med flere.

Trond Bredesen er født i Drammen i 1956. Han er utdannet ved Notodden Lærerskole og Fachhochschule Münster i Tyskland, og har arbeidet som freelance illustratør siden 1983. Siden 1988 har han vært en del av arbeidsfellesskapet Illustratørene. Trond behersker ulike stilarter og teknikker og har mottatt en rekke priser for sine illustrasjoner, blant annet for sine humoristiske julekort. Bergenmysteriet vant Arkprisen for årets beste barnebok i 2009. Han mottok Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for hele Kunstdetektiv-serien i 2013 og gull i Årets vakreste Bøker for Istanbul-mysteriet i 2011. Tronds bror er gitaristen Bent Bredesen, og Bent og Jonas Fjeld Band har vært på oppdragslista. Trond har også et langt samarbeid bak seg med maling av kulisser for fotograf Arild Sønstrød, og han dekorerte også flere restauranter I Drammen på 80- og 90-tallet.

Utstillingen står i perioden 19. april til 18. mai.

Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo

Åpningstider
man-fre kl 9-17
torsdag kl 9-19
lør-søn kl 12-16