Jason-utstilling i R21

Grafill R21


Jason stiller ut malerier og originaler fra tegneserier i Grafills lokaler.

Utstillingen er åpen til 4. oktober.
Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo

Jason, eller John Arne Sæterøy, (født 1965 i Molde) er en norsk tegneserieskaper med utdannelse fra Kunst og håndverksskolen. Han har utgitt et stort antall album og stripeserier, og regnes i dag som en av Norges fremste tegneserieskapere. Han er publisert i 15 land og har fått en internasjonal stjernestatus som serieskaper. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, bl.a. Eisner Award, Harvey Award, Brageprisen, Sproing-prisen og Kultur- og kirkedepartementets tegneseriepris. Jason er nå bosatt i Montpellier i Frankrike.

Salg av bøker, tegneserier, malerier, orginaler og plakater.

Velkommen!

POP! – en reise i Jasons inspirasjonskilder

Etter mange år som suksessfull serieskaper er Jason ute med den første boka som fokuserer på illustrasjonene hans.

POP! er en samling av inspirasjonskilder fra musikk, film, litteratur, tegneserier og fra både høy- og lavkultur. Det hele er formidlet i Jasons egen strek og plassert i Jasons eget univers.

Illustrasjonene kan sette sammen to forskjellige kunstnere – Magritte og Edward Hopper, eller Tarantino og Hergé – for å oppnå noe nytt, og for å se begge fra en litt ny vinkel. Et portrett av Hemingway vil stå ved siden av en scene hentet fra The Thing, Hitchcock ved siden av Salvador Dali. Inspirasjon kan komme fra alle steder, og er ting man finner på veien til å oppnå et eget uttrykk.

Møtene mellom forskjellige kunstuttrykk og Jasons idéverden skaper både en egen helhet, men gir også et innblikk i en kreativ prosess som leserne av seriene hans vil kunne kjenne igjen. I mylderet av referanser vil dessuten mange lesere kunne gjøre nye oppdagelser som de vil undersøke videre.

Jason (John Arne Sæterøy) er Norges mest internasjonalt anerkjente serieskaper. Siden debuten i 1995 har han utgitt nærmere 20 bøker, og bøkene hans er oversatt til mer enn ti språk. I USA har det prestisjetunge forlaget Fantagraphics utgitt 18 bøker av ham. Hans karakteristiske dyrefigurer og stemninger gjenkjennes av tegneserielesere i hele verden.

For mer informasjon:
www.jippicomics.com