Utstilling: Prosessen bak en illustrasjon

Grafill R21
Gå til innholdet


Illustratør Frode Skaren/Uglylogo inviterer med seg noen av Norges fremste illustratører for å vise oss prosessen bak en illustrasjon. Vi får innblikk i deres ulike fremgangsmåter, bruk av teknikker og redskap, og får bedre forståelse for hvordan illustratører løser en gitt oppgave. Utstillingens formål er å skape en større interesse og kunnskap om faget illustrasjon. Å utforske hvordan illustratører jobber skaper forhåpentligvis en debatt om kvalitet og verdi ved bruk av illustrasjon som vil være gunstig for illustratører, kunder og publikum.

- For noen måneder siden inviterte jeg med meg 11 av Norges fremste illustratører til en felles utstilling. Heldigvis for oss takket alle ja til å bli med. På utstillingen får de muligheten til å vise folk sin egen prosess bak et av sine illustrasjonsprosjekter, vise litt av sitt private arbeidssted og presentere seg selv – og du får lov å se hele greia!

 • Kristian Hammerstad
 • Esra Roise
 • Jon Arne Berg
 • Ill.Design
 • Trond Bredesen
 • Mari Kanstad Johnsen
 • Gilles & Cecilie Studio
 • Magnus Voll Mathiassen
 • Anette Moi
 • Sindre Goksøyr
 • Børge Bredenbekk
 • Uglylogo

Utstillingen står til 6. juni.

Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo
man-fre: 9.00-16.00

Kristian Hammerstad
Kristian er en tegneserieskaper og illustratør med en kundeliste andre illustratører er misunnelig av: Penguin Books, AOL, The New Yorker, The New York Times Magazine and Wired Magazine er bare noen av de som elsker streken til Hammerstad. Hans illustrasjoner minner om klassisk amerikansk tegnerseriestil, men med sin egen vri har han skapt en unik stil som imponerer de fleste.

Esra Roise
Med en av landets mest elegante strek har Esra jobbet med kunder som Vouge, Nylon, Levi’s og Nike, for å nevne noen. Hun har opplevd internasjonal suksess med sine fantastiske motetegninger.Esra er representert internasjonalt av nederlandske Unit og byHands i Norge. Her får vi se hennes prosess bak et oppdrag for Ruter.

Jon Arne Berg
Jon Arne har fått en pangstart på illustrasjonskarrieren sin, og det vel fortjent. Han jobber med store og små kunder både som designer og illustratør. Han har i det siste også jobbet en del med animasjon. Med en allsidig og kul strek leverer han illustrasjoner av høy kvalitet til en økende lang liste med kunder. Jon Arne er representert av agenturet byHands. Her får vi se hans prosess bak en illustrasjon for Norsk Tippings årsrapport.

Ill.Design
Stig Rønning og Eirik Braathen startet ill.Design mens de studerte illustrasjon sammen på Norges Kreafive Fagskole. Gutta fikk raskt mye oppmerksomhet for sin cleane strek og morsomme karakterer og har jobbet med kunder som MTV, Kingsize, Tee Productions og McDonalds. Ill.Design står også bak designet av Karpe Diem’s skive Aldri solgt en løgn. Her viser de oss sin prosess bak Språkkista, for Gan Aschehoug.

Trond Bredesen
Trond er en veldig morsom foredragsholder og har bransjens bredeste smil i tillegg til å være en dyktig og erfaren illustratør. Trond har vunnet mange priser for sine illustrasjoner. Han er kanskje mest kjent for den klassiske melkekartongen fra tidlig nittitallet, eller sine fantastiske selvportretter. Trond er en del av designkollektivet Illustratørene. Han er også kjent for illustrasjonene han har gjort til bokserien Kunstdetektivene av Bjørn Sortland, som han her stiller ut sin prosess av.

Mari Kanstad Johnsen
Mari er kanskje meste kjent for sine stemningsfulle og prisvinnende barnebokillustrasjoner. Hun har en helt spesiell evne til å fange leseren og dra dem inn i hennes vidunderlige verden, både store og små. Mari bor og jobber i Oslo. Hun utstiller her prosessen bak sin helt ferske bok Ballen.

Gilles & Cecilie Studio
Med fargerike og ofte organsiske former er Gilles & Cecilie blitt et av landets (og utlandets) mest spennende krative duo, og jobber med kunder rundt om i verden. Gilles Jourdan og Cecilie Maurud Barstad startet studioet sitt i 2006 og har siden det vært svært populære workshop– og foredragsholdere. De er også kjent for sine utrolige veggmalerier og interiørdesign som motiverer og inspirerer. Her stiller de ut prosessen bak sitt utsmykningsprosjekt for Jennyfer i Paris, Frankrike.

Magnus Voll Mathiassen
Magnus er en av Norges desidert mest kjente designnavn. Han var med å started designstudioet Grandpeople i 2005 og har kjørt sitt eget løp fra Drammen siden 2009. Han har jobbet med store kunder som NIKE USA, Microsoft, Sony Playstation og EPSN Magazine. MVM lager nydelige organiske og fargerike illustrasjoner av mennesker og natur, som har fått en internasjonal anerkjennelse. Han er representert av byHands i Norge, Hugo&Marie i USA, Tiphaine i Frankrike og Agent Pekke i Finland.Han viser oss prosessen bak de vakre illustrasjonene for Susanne Sundfør sin skive A Night at Salle Pleye.

Anette Moi
Anette er en spennende illustratør fra Stavanger som i det siste har fått mye oppmerksomhet for sine fargerike illustrasjoner, ofte av dyr eller kjendiser i morsomme og rare positurer. Anette skal snart gi ut sin første bok med tittelen «365XMOI» som er en samling av fjorårets prosjekt der hun tegnet én ny tegning hver dag i et helt år. Prosessen ble veldig populær på blant annet Instagram. Hun utstiller her sin prosess bak en massiv illustrasjon hun gjorde for WiMP, som ble brukt i kampanjer og dekorasjoner under årest By:Larm festival.

Sindre Goksøyr
Sindre er en kjent tegnerserieskaper og illustratør og er en del av tegneseriekollektivet Dongery. Han har tegnet for en rekke aviser og tidsskrifter og stiller innimellom ut sine egne silketrykk som holder en høy kvalitet på både motiv og utførelse. Sindre har i det siste hatt suksess med boken Kongen din. Her viser han prosessen bak t-skjortemotivet han lagde for Fumetto International Comix- festival Luzern.

Børge Bredenbekk
Børge har lang erfaring som designer og illustratør, med flere år bak seg fra både New York og Sveits. Børge er en dyktig og allsidig illustratør og opplever stor suksess med sjakk-appen Play Magnus som han lagde illustrasjonene til. Børge jobber som en del av kollektivet Brenneriveien og er representert av illustrasjonsagenturet byHands. Her utstiller Børge sin prosess bak de prisvinnende illustrasjonene for By:Larm 2009.

Uglylogo
Uglylogo er illustratøraliaset til sørlending Frode Skaren. Med en sjarmerende (og litt barnslig stil) tegner Frode ofte karakterbaserte illustrasjoner, gjerne basert på virkelige mennesker. Han elsker å utfordre komfortsonen når anledningen byr seg. Frode engasjerer seg for illustrasjonsyrket og har holdt flere foredrag og workshops angående yrket, spesielt karakterutvikling. Uglylogo er representert av agenturet byHands. Her stiller Frode ut prosessen bak anti-røykekampanjen for Helsedirektoratet.