Workshop: Bokbinding med Cecilie Barstad

Grafill R21 Arrangement
Gå til innholdet

Cecilie Maurud Barstad fra Gilles & Cecilie Studio skal holde et dagskurs i bokbinding.

Helt siden Cecilie ble introdusert til bokbinding da hun gikk på Central Saint Martins har hun elsket håndverket og undervist studenter og designere i å lage skissebøker, portfoliobokser, presentasjoner, fanziner med mer. Gilles og Cecilie bruker skissebøker daglig og veldig ofte er det bøker de har laget selv der man kan velge papir, farge, omslag, tykkelse etter hva slags arbeid man skal gjøre. De bruker det i den kreative prosessen, til tegning, som reisedagbok eller til å binde sammen kundepresentasjoner eller pitcher.

Cecilie viser frem hvordan man bretter, syr fransk søm, binder inn med hardt omslag. Deltakere velger type papir og omslag. Det er tid for å lage 2 bøker samtidig hvis man vil, eller man kan konsentrere seg om å lage 1. Det er litt individuelt, noen jobber veldig raskt og har kanskje litt erfaring fra før, mens andre kan det være helt nytt.

Skissebøkene man lager på kurset vil være med håndinnbudte stive permer og med flere legg. På kurset går vi også igjennom hvordan man kan lage en fordypning i forsidepermen til å legge inn en illustrasjon, typografi eller bilde av papir. I løpet av dagen skal vi false papir, lage forsats, sy fransk søm, lage “hollow” rygg og tilslutt feste bøkene inn i permene før de limes og legges i press.

Ta med følgende utstyr:
Blyant
Notatbok
Viskelær
Forkle
Falseben (kan kjøpes på Norway Design bl.a)
Linjal av stål
Syl (bokbindersyl eller syl med tynn spiss til å lage hull i papiret før man syr)
Skalpell med bryteblader eller en tapetkniv med bryteblader
Saks

Medlem: 1000,-
Ikke-medlem 2000,-
Materialer og lunsj er inkludert i prisen.

Ønsker du medlemspris, meld deg inn her: www.grafill.no/medlem

Påmeldingsfrist mandag 14 oktober, kjøp billetter her

Sted: Grafill R21, Rosenkrantz gate 21
Dato: 19.oktober 2019
Tid: kl.10.00-17.00

Send en mail til katinka@grafill.no om du har allergier eller andre henvendelser.

Facebook-event