Samtalepanel om mangfold i design, del 2 (06.04)

Grafill R21
Gå til innholdet


Hva skal til for å lage et rom for flere å komme sammen? Hva skal til for å lage et rom som handler om å inkludere og å bidra til et større mangfold?

I det andre panelet vårt om mangfold i design samler vi tre utøvere som alle har tatt initiativet til å lage nettverk, plattform eller rom for å inkludere en bredde av stemmer. På panelet møter vi fotograf og kunstner Hilde Ghosh Maisey, som også er daglig leder for TraP, samt designer og forsker Mahmoud Keshavarz fra blant annet plattformen Decolonising Design og The Silent University. I tillegg kommer Benjamin Hickethier som er del av det internasjonale  kollektivet Fazed Grunion og arbeidsfellesskapet Consulatet i Stavanger.

Hva kan vi oppnå som en gruppe av mennesker som jobber for positiv endring? Hva er de forskjellige metodene tilgjengelig for å skape initiativ for mangfold, flerstemmighet og forslag til andre typer lesninger innen kultur- og designfeltet? Vi ser videre på hva mangfold kan bety og hvordan vi som utøvere i designfeltet aktivt kan jobbe for å inkludere dette perspektivet.

Arrangementet vil bli streamet gjennom Grafill sin facebook-side og vi ønsker alle velkommen enten via nett eller i Grafills lokaler. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Etter den første delen av panelet åpner vi for samtale med publikum.

Panelet er moderert og kuratert av Kristina Ketola Bore i samspill med Grafill Grafisk design.

Hilde Ghosh Maisey er fotograf, konseptuell brukskunstner og daglig leder av Transnational Arts Production (TrAP), en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv. Tidligere har hun vært styreleder for Forbundet Frie Fotografer og Fotogalleriet. Maisey har undervist i fotografi ved kunsthøyskolen i Bergen og hun har vært faglærer i fotografi på Elvebakken videregående skole. Arbeider av Hilde Maisey er innkjøpt av blant annet Norsk kulturråd og Norsk museum for fotografi. trap.no

Mahmoud Keshavarz is Senior Lecturer in Design at Linnaeus University and Visiting Research Fellow at the University of Gothenburg. His works and research sits at the intersection of design studies, cultural anthropology and politics of movement and migration. His forthcoming book ‘The Design Politics of Passports’ (Bloomsbury Academic), based on his PhD thesis, is an investigation into the contemporary politics of movement and migration and its counter-practices as a series of design and designing. He is co-founder and member of Decolonizing Design Group.

Benjamin Hickethier jobber som selvstendig grafisk designer og researcher innen visuell kommunikasjon. Han er med i styret i Grafill Stavanger og har undervist på Kunstskolen i Rogaland. Dessuten driver han risografi-verkstedet &soWalter (usw.) som er en del av arbeidsfelleskapet Consulatet i Stavanger. Benjamin er en del av kollektivet Fazed Grunion: Fazed Grunion is a collective that researches collaboration and communication by developing methods for participation, dialogue and action. The collective is interested in the spaces between autonomy and collaboration, in models of utopia, in the potential of collaborative work, and in the experience and activity of working together.

Velkommen Grafill R21, torsdag 6. april klokka 18.00
Rosenkrantz gate 21, Oslo