Illustratørens forunderlige ARK

Grafill R21 Utstilling
Gå til innholdet

Inger Lise Belsvik feirer 25 år som illustratør med en retrospektiv utstilling i Grafill R21. Med seg har hun 25 illustratørkolleger. Belsvik har illustrert over 30 barnebøker, særlig billedbøker, diktsamlinger og fagbøker.

Illustrasjoner forklarer komplekse situasjoner, appellerer til fantasien og er med på å skape leseglede i tidlig alder. Bildene rammer inn historien og utfyller teksten, og inviterer lesere, bade unge og gamle, inn i en verden av farger, lys og stemninger. Illustrasjoner i bøker er viktig, spesielt for barn og de ikke så lesesterke. I en verden som blir stadig mer visuell, bidrar illustrasjoner til at barn blir visuelt lesende og gir dem visuell leseferdighet. Norske billedbøker ivaretar også det norske billedspråket, og Grafill er stolt over å kunne presentere noen av våre fremste bildebokillustratører i denne utstillingen.

Den håndlagede illustrasjonen på papir har fokus i utstillingen, og tema er dyremotiv i barnelitteraturen.

Utstillere: Trude Tjensvold, Trond Bredesen, Elisabeth Moseng, Hilde Hodnefjeld, Inger Anfinsen, Anne Kristin Hagesæther, Camilla Kuhn, Åshild Irgens, Jill Moursund, Harald Nordberg, Justyna Nyka, Bo Gaustad, Kari Grossmann, Werner Grossmann, Stella East, Stina Langlo Ørdal, Hilde Kramer, Akin Duzakin, Øyvind Westgård , Line Halsnes, Øyvind Torseter, Malgorzata Piotrovska, Lars Aurtande, Annlaug Auestad og Inger Lise Belsvik.

Inger Lise Belsvik har illustrasjonsutdannelse fra Kingston University, England og fra Kunsthøgskolen i Oslo, og jobber og bor på Bryne i Rogaland. Belsvik har vunnet Kulturdepartementets illustrasjonspris to ganger, samt en rekke priser i Årets Vakreste Bøker. I 2007 var hun student ved Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning for barne-og ungdomslitteratur, og debuterte som forfatter med billedboka ”Spring, hesten, spring” i 2010. Belsvik formidler også litteratur og illustrasjon for barn og voksne, både gjennom Den Kulturelle Skolesekken, i bibliotek og ved høgskoler.

Velkommen til vernissage, torsdag 15. mars kl. 18.00.

Åpningstale ved Hilde Kramer, professor i illustrasjon ved Universitetet i Bergen.

Sted: Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo
Dato: 15.03-18.04.2018
Åpningstider: Mandag-onsdag 09.00-17.00, torsdag 09.00-19.00, lørdag-søndag 12.00-16.00.

Utstillingen er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Facebook-event